Kysy
 • Yle Areena 720 pix vs DVD laatu?

  Eli onko tietyn Yle Areenan sarjan jakson HD kuva parempaa kuin jos saman jakson ostaisi kaupasta DVD muodossa? (Esim tämä Syke sarja). Mietin vain kannattaako ostaa vai ladata Areenasta koneelle jos saa paremmalla laadulla.

  Tiedän että HD kuva on yleensä parempaa mutta tässä sitä on rajusti pakattu pienempään kokoon (Jopa DVD levyn jakson Gt koko on melkein 2x suurempi kuin Areenasta ladattu jakson koko)

  areena dvd hd laatu pakkaus

5 vastausta

 • DVD:llä parempi.

 • DVD on MPEG-2 pakattua ja siinä on maksimi tarkkuus on vähän yli kolmasosa 720p tarkkuudesta, mitä Areenasta tulee. MPEG-2 on muutenkin väljempi pakkaus kuin Areenassa käytetty H264, joten tiedoston koosta ei voi päätellä mitään.

 • Mutta Areena lähettää maxsimissaan 2700kbps bitratella ja äänipuoli max 128kbps. Eikös DVD anna parempaa bitratea?

 • Laadun vertailu pelkän bittivirran perusteella menee vaikeaksi, kun on kyseessä täysin erilaiset pakkausalgoritmit.

  On totta, että MPEG-2 tekee parempaa jälkeä kuin H.264 silloin, kun sen bittivirta on lähelle 10 Mbps ja H.264 on lähellä 2 Mbps. Eli tässä tapauksessa mennään aika rajoilla kumpi on laadullisesti parempaa, etenkin jos jälkimmäisen kuvakoko on 720p ja toisessa teoreettisesti DVD:n maksimi.

  Ei edes tarvi osata englantia, kun tuosta voi katsella verrokkeja.
  http://www.streaminglearningcenter.com/...-2-quality.html

  Kirjoitan tässä asiasta vain tekniseltä kannalta. Areenan käyttöehdot kieltää sisällön lataamisen omalle koneelle ellei toisin ole mainittu.

 • Mutta käyttöehdot eivät kuulumma päde lainkaan. Esimerkkinä tämä FlickFetch ohjelma. Sitä on kehitetty vuosia ilman Ylen tai muiden puuttumista vaikka ohjelma on monen tiedossa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista