8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Itsellä meni akku täysin pilalle kahdessa vuodessa kun oli aina laturissa 24/7. Tällä hetkellä kone siis sammuu ~5min sisällä siitä kun irrottaa laturin välillä samantien.
+3

Kommentoi tätä vastausta

jos kone piuhan päässä koko ajan, niin akun voi ottaa kokonaan pois sieltä lämittämästä.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Akut säilyvät paremmin kun niitä käytetään. Jatkuva virtalähteessä kiinnipitäminen kuluttaa akkua ajan saatossa, mutta kulutus ei ole kuitenkaan mitenkään järkyttävää. Vuodessa akun kapasiteetti laskee hieman yksilökohtaisesti noin 10-20 prosenttia.

Jos haluat saada parhaan hyödyn irti akustasi, niin ota se irti koneesta ja säilytä viileässä paikassa. Tämä on kuitenkin liioittelua, sillä usein sitten kun akku on mennyt liian tehottomaksi järkevään käyttöön, on kone jo vaihdon tarpeessa.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Minulla meni samassa ajassa HP Pavilion kannettavan akku "pilalle" koska se oli siinä kokoajan kiinni ja kone verkkovirrassa. En osaa sanoa olisiko se kestänyt pidempään jos olisin ottanut sen irti ja lataillut sitä silloin tällöin.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Eivät suosittele, kaiketi sen takia, että lithiumakku toimii parhaiten kun sitä käyttää ja latailee. En nyt mitään haittaa ole huomannut, meinaan unohtuu joskus yöksi laturiin.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Itsellä oli akku kokoajan kiinni ja lähes aina laturissa. Akku lähes tuhoutui alle kahdessa vuodessa. Se kestää enää noin 30-50 minuuttia riippuen käytöstä. Akut ei kumminkaan ole mitään mahdottoman kalliita tilata ulkomailta. Joten ei tuosta kannata hirveästi murehtia. Tosin jos läppäri on jotain pientä erikoiserää omanlaisella akulla niin suosittelen ottamaan akun irti jos pitää laturia kokoajan kiinni.

EDIT: Niin ha noista akkujen hinnoista ajattelin vielä mainita. Itselläni koneen merkki on emachines(acerin tytäryhtiö) ja ebaysta uusi akku maksoi noin 20e+postikulut.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Lainaus:

Vahvistamaton käyttäjä

"jos kone piuhan päässä koko ajan, niin akun voi ottaa kokonaan pois sieltä lämittämästä."

-Noin minä teen, joskus akku kiinni ja käyttää sen tyhjäksi, ja täyteen lataus ja irti konetta lämmittämästä.
-Aiemmassa läppärissä (Fujitsu-Siemens) ei akku pitänyt enää virtaa ollenkaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Itsellä on aina akku paikoillaan ja lähes aina laturissa kone. Toki se akku vähän kärsii siitä, mutta reilu vuoden ollut kone käytössä ja akun kunto on koneen mukaan vielä 98,1%, joten eipä tuo paljoa ole heikentynyt.

Kuten beget mainitsi, niin akun kuluminen ei ole mitenkään merkittävää. Mutta mainittua 10-20% kulumista vuoden aikana en allekirjoita. Toki varmasti poikkeuksiakin on.
-2

Kommentoi tätä vastausta