Voiko iPadiin tulla virus?
0
Ja teoriassa kai voi kaikkeen, vaikka mikroaaltouuniin, tulla virus, mutta onko iPadille olemassa viruksia, joita leviää iTunes Storesta ladattavien ohjelmien kautta (ei jailbreakkien ja epävirallisten kanavien kautta)?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kyllä siihen virus voisi tulla, mutta sellaisen tekeminen olisi hankalaa. Käytännössä ainoa järkevä tapa toteuttaa virus iOS:lle on laitteen jailbreikkaaminen hyökkäyksen aikana, sillä muuten viruskoodin levittäminen eteenpäin on iOS:n rajoitusten vuoksi vaikeaa.

Eli käytännössä homma voisi toimia seuraavasti: sähköpostilla lähetetään sopivasti koodattu kuva iOS-laitteeseen, joka aiheuttaa puskurinylivuodon, joka aiheuttaa jailbreakin. Tämän jälkeen laite levittää samaa tai muokattua kuvaa eteenpäin esim. sähköpostin osoitekirjan avulla.

App Storen kautta vastaava olisi myös mahdollista (jos sovellus ei jäisi Applen seulaan), mutta sovellusten allekirjoitusten takia virus ei voi levitä kovinkaan helposti toisiin sovelluksiin. (jailbreakin kanssa tämäkin olisi tietenkin mahdollista)
+7

Kommentoi tätä vastausta

Ei voi.

Apple (kai?) katsoo aika tarkkaan mitä päästää sovelluskauppaan.

Tietenkin sitä omaa järkeä saa käyttää, mitä lataa sieltä sovelluskaupasta..
+3

Kommentoi tätä vastausta

Apple vakoilee sinua mitä teet sillä ipadillä joten se on yksi suuri virus.
0

Kommentoi tätä vastausta

Asenna Linux niin ei ole viruspelkoa
-11

Kommentoi tätä vastausta