Kysy
 • Tämä on painajaista,Picasa tekee kaiken tuplana?

  Ohjelma on Picasa3 eli maksuton kuvan katselu ja -käsittelyohjelma. Muuten varmaan ihan ok, mutta tämä perkele tekee ihan itsekseen toimintoja. Esim. kun katsoin yhdestä kansiosta kuvaa, niin ohjelma alkoi tehdä kansiota, missä on ihan vaan 23 000 kuvaa ja lisää olisi muissa kansioissa. Kopioiko se todellakin kaiken kuvamateriaalini kahteen kertaan ja tekee vastaavat kansiot Picasaan ja jos näin on, niin minä en ainakaan tietoisesti sitä ole käskenyt eli onko tuossa jokin ihmeen kuvankopiointi automatikka. Nyttenkin tuohon työpöydän reunaan ilmestyi etusormen kokoinen sivupalkki ja vaikka kuinka rastilla sulkisi, ettei siirtäisi enempää kuvia, alkaa taas uudelleen. Toivon todella pikaista apua ja ymmärrystä, kiitos, mitä asialle voi tehdä ja pitääkö mennä poistamaan picasan kansiot, meneekö silloin alkuperäiset kuvakansionikin? Ei kerta kaikkiaan ymmärrä, mistä on kyse. Photoshopissa ja LE vastaavassa koskaan tehnyt tuollaisia hölmöyksiä ja tämän piti olla tosi hyvä ilmaisproggis.

  Adobe Photoshop Minä Muistit Picasa3 Windows Vista Windows-ongelmat yhtä sekaisin

12 vastausta

 • Picasa vaan lisää ne kuvat ohjelmaan, ei tee niistä kopioita.

 • Picasa lähtee koneeltani pois just nyt.

  Olen aiemmin ollut ohjelmaan suht tyytyväinen, ja se on toiminutkin aika ok. mutta jotain muutoksia siihen on nyt tullut (8.9.2014).
  Ohjelma on yhtäkkiä päättänyt kopioida koko Omat kuvatiedostot-kansion itseensä joka kerran kun sen avaa, siis todella kopioida, ei pelkästään ns. tuoda vaan näytille. Tänään kaksi kertaa kokeilin, ja nyt minulla on kaikista kuvistani (ja se ei ole mikään pieni määrä) triplakuvat.
  Mitään asetuksia en ole viilannut, en Picasasta enkä mistään muualtakaan. Olen kokenut käyttäjä, joten mistään "..iik, nyt se kone teki jotain itsestään.." ei ole kyse.

  Ihan uteliaisuuttani kiinnostaisi tietää, mitä ko. ohjelmalle on tapahtunut, koska muualtakin olen kuullut vastaavaa tapahtuneen.
  No, minulle tuota ei enää tapahdu, Picasa on jo koneeltani pois ja poissa pysyy.

 • Olipa minullakin kerran Picasa. Yhden päivän.

 • Eli kun klikkaa jonkin kansion kuvaa, se lisää ne ohjelmaansa, ei tee niistä kopioita? Eikö se ole hiukan raskasta pyörittää 30 000 kuvaa, kun pitää katsoa ja muokata muutamaa?

  Kannataako niitä poistaa Picasasta, kun se on Picasaan tehnyt suurin piirtein kaikista kuvista omat vastaavat kansiot, niin tyhjentää vasemmalta nuo kansiot, jolloin originaalikuvat pysyvät tallessa omissa alkuperäiskansioissaan, niinkö? Vai ovatko nuo jotain esikatseluita eli ei ole mitään poistettavaa itse Picasasta, vaan ainoastaan näkyvät vasemmalla palkissa kansioineen ihan samoin nimettynä kuin orkkikset?

 • Picasa ei luo tuplakuvia vaan etsii koneelta kuvat ja lisää tiedon kuvista tietokantaansa jotta jatkossa löydät kuvat nopeasti yhdestä käyttöiittymästä (Picasasta) ilman että sinun tarvitsee etsiä niitä eri kansioista.
  Ensimmäinen käynnistys luonnollisesti vie aikaa kun Picasa joutuu käymään My Pictures/Kuva kansion läpi alusta loppuun. Picasassa pystyy itse määrittelemään mistä näitä kuvia etsitään (oletuksena muistaakseni My Pictures kansio). Picasa osaa myös hakea kuvat kameran/puhelimen muistikortilta kun liität laitteen tietokoneeseesi kiinni.

 • pistä gimp koneelle... vaati vähän opettelua

 • mulla toi note2 ja picasa on tehnyt yhden kansion galleriaan, miten pystyn sen kansion poistamaan sieltä? tai edes kuvia sieltä kansiosta?

 • Keskeytin asennuksen ja putsasin koneen ccleanerilla.....koneellani on muutenkin kuvia valtava määrä,sitten tämä ohjelma näytti tekevän niistä kaikista kuvista triplat,en tosin ymmärrä että miksi?

 • Kyllä näin on. Picasa ei kopioi kuvia vaan etsii ne koneelta ja tekee niistä hakemistot. Jos teet niihin muutoksia sehän ilmoittaa tallentaessa että muutokset tehdään levylle, eli silloin se alkuperäinen kuva muuttuu ja jos poistat niitä picasasta se poistaa niitä alkuperäisiä kuvia eikä sinulla enää ole niitä.

 • Osaako kukaan neuvoa (selko kielellä) miten tuon picasan saa poistettua kännykästä ja myös nuo kuvat jotka sinne on menneet ⁉

 • meneekö kuvat googleen jos omsitaa picasan ? :o

 • Täällä myös picasan kanssa ongelmia. Ohjelma perusti omien kansioitteni lisäksi jokaiselle kuvalle OMAN kansion, jossa kuva on tuplana (on nyt sitten n pari tuhatta kansiota). Aloin raivopäänä poistamaan niitä, mutta kun menin koneen (macin) omaan kuvat-ohjelmaan, picasasta jo poistamani kuvat näkyivät pikkukuvna sumeina, eikä niitä voinut tarkastella lähempää. Onko mahdollista, että poistamani tuplat olivat koneen omia? Jos, niin voi ei. En myöskään ymmärrä google varmuuskopio-asiaa joka tunki koneelleni picasan kylkiäisinä. Siinähän se varmuuskopioi, mutta en tiedä, minne bittiavaruuteen kuvani menevät. Ärsyttää, kun kaikki on epäjärjestyksessä koneella. Miten saa kaikista parhaiten (kuva)tiedostonsa ojennukseen?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista