Ovatko GPRS- ja 3G-yhteydet turvallisia?
+1
Onko 3G-yhteydet rinnastettava salaamattoman WLANin käyttöön, vai onko 3G-liikenteen nuuskiminen vaikeampaa? Minkälaista, jos mitään, salausta langattomissa 3G-yhteyksissä käytetään? Onko GPRS- ja 3G-yhteyksien välillä eroa turvallisuuden kannalta?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Teoriassa gprs ja 3g yhteyksiä pystyy kuuntelemaan millä vain puhelimella mutta en ole ainakaan vielä törmännyt kännykkäsovellukseen joka muuttaisi puhelimen salakuunteluvälineeksi. Joka tapauksessa yhteyksissä käytetään jonkinmoista salausta. GSM/GPRS salaukset on ilmeisesti jo murrettu. Viestintäministeriö on väittänyt että 3G on turvallinen mutta tiedä sitten näistä.
Tietoturvayhteenvetona: Niin kauan kun Androidmarketista ei saa sovellusta puhelimesi salakuunteluun, ei naapurisi saa selville sinun nettiselailujasi. Yritysurkintaan voidaan käyttää huomattavasti suurempia resursseja joten en lähtisi siirtämään yrityssalaisuuksia kännykkäverkon yli ilman erillistä salausta.
+2

Kommentoi tätä vastausta

valetukiasemaa voisi käyttää periaattessa kuuntelemiseen. Tossa siitä lisää: [ link ]
+1

Kommentoi tätä vastausta

valetukiasema on yksi vaihtoehto. toinen vaihtoehto on salakuunnella laitteelle tulevaa signaalia mutta verrattuna salaamattomaan wlaniin tuo tapa vaatii sekä välineitä että aikaa/malttia. kolmas keino olisi päästä operaattorin verkkoon sisälle kuuntelemaan....
+1

Kommentoi tätä vastausta

Molemmissa käytetään jotain salauksia, 3g yhteydessä todennäkisesti parempaa sen ollessa uudempi, mutta samoja ongelmia ku suojaamattomassa langattomassa verkossa ei ole koska suojaamattomassa wlanissa voi seurata muiden käyttäjien toimia
-1

Kommentoi tätä vastausta