Kysy
 • Onko erilliselle äänikortille oikeasti tarvetta?

  Kun emona on Asus m5a97 evo r2.0 ja kaiuttimiksi tulee mahdollisesti Genelec G one aktiivikaiuttimet? Tulee flac kappaleiden kuunteluun ja elokuvien katseluun.

  Nykyiset melko laadukkaat Creative GigaWorks T40 sarjan kaiuttimet toistavat äänet varsin hyvin.

  laatu tarvetta äänikortti

5 vastausta

 • Voi olla ettet huomaa isoa eroa laadukkaamman dacin ja emolevyn integroidun äänipiirin välillä. Ostaisin väliin silti vaikka nuforcen udac3:n jotta pääset säätämään äänen voimakkuutta käsin. Genelecissä ei tule volumesäätöä paketin mukana, vaan kajarien takana on nuppi jolla pääset säätämään äänenvahvistusta kolmiportaisesti. Vähäisimmälläkin saattaa tärykalvot sanoa poks jos olet unohtanut koneen ääniulostulon täysille.

 • Äänikortin mahdolliset äänenlaatuongelmat voi ohittaa kytkemällä kaiuttimet digitaaliseen lähtöön, jolloin koneen sisäiset sähköiset häiriöt (sirinät ja surinat), sekä äänikortin heikkolaatuisen vahvistimen aiheuttamat häiriöt (suhina/kohina) jäävät pois. Eli optinen ulostulo tai äänen ottaminen ulos HDMI:n kautta korjaa ongelmat. Kuuloke- tai linjalähtöön en välttämättä Genelecejä kytkisi.

 • Kyseessä pikkuinen alle 30 neliöinen kerrostalo asunto mihin nämä tulee joten mistään kuunteluhuone tiloista ei ole kyse.

 • Itse kyllä huomasin jopa kuulokkeilla selkeän parannuksen ääneen, mutta kyseessä on täysin subjektiivinen asia, eli kannattavuudesta osaat sanoa vain sinä itse.

 • Ei ellet ole audiofiili. Ei silloinkaan ole tarvetta mutta ihmiset tykkäävät käyttäytyä eliitisti kun on kyseessä asia josta he pitävät.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista