Nettiyhteyden nopeus kyssäri
0
Tilattuna on elisa viihde 100/1 yhteydellä. Nopeus on karvan päälle 40 megaa. (Kummastuttaa kun upload olisi muka reilu 5 megaa, mutta ei koskaan käytännössä). Nopeus on hidastunut muutamalla megalla kun jouduin vaihtamaan modeemin puhelinjohdon 5 metriseksi.

Onko tässä nyt kuitenkin valituksen paikka? Jos nopeus on tuon 40 megaa, niin sama olisi tilata 50 megan liittymä ja säästää vitosen verran kuukaudessa.

Tiedän kuitenkin (kokemuksesta), että haluavat/vaativat alkuperäisen n. 30 cm pitkän puhelinjohdon käyttämistä. Kuitenkin nopeus jää alle 50 megan silläkin.

Muutenkin välillä ihmetyttää tuo nopeus kun ei edes yksi HD striimi tunnu pelaavan pätkimättä (Game of Thrones). Käsittääkseni n. 8 megaa tuo syö kaistasta, joten siihen olisi varaa reilustikin. Tuskin muut verkkoon liitetyt laitteet niin paljon häiritsevät. Käytössä ei siis ole kuin s-postit yms. mitkä jonkin verran verkkoa syövät mutta eivät hirveitä.

En haluaisi palata käyttämään 30 cm puhelinjohtoakaan, koska sitten pitäisi vetää neljä kappaletta kuparia olohuoneeseen, 5m - 15 m.

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
En ainakaan maksais 100megasta jos 40 tulee sisään...
+4

Kommentoi tätä vastausta

Eikö voisi ostaa väliin langatonta reitintä jolla saisit. Sitten jaettua kyseisen yhteyden langattomasti. Taikka sitten kysyä että oisko valikoimissa langatonta modeemia. Mikä on nopeuslupaus tuolla Elisan liittymällä jonka alle tuon ei pitäis mennä? Muista myös että jos asutte alle 80-luvun, taloissa on hoidettu kaapelointi surkeasti. Samoin myös vaikuttaa sen keskuksen etäisyys josta yhteys tulee taloosi. Myös itse modeemi voi olla surkea.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Elisahan ei varsinaisesti edes lupaa tuota 100/1 nopeutta, vaan mainostavat nimenomaan "Nopeus JOPA 100/1" Käytännössä tuohon ei päästä juuri missään... varsinkaan ADSL-taloissa
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta