Kysy
 • Muistien kellot ja bluescreen

  Elikkäs Prossu Core 2 Duo E8400 @ 3.8 Ghz. Muistit on Kingstonin DDR2 HyperX 1066 Mhz. Tällä hetkellä muistit 422(Biosissa 845 ofc) Mhz ja FSB:DRAM on 1:1. Emolevy Asus P5QL Pro.

  Nyt vaan siis huvin vuoksi ajattelin nostaa nuo muistien kellot 1058(bios), koska biosin ehdottamista vaihtoehdoista tuo on lähimpänä 1066. Mutta winukkaan mennessä tuleekin sit bluescreeniä. Korkeintaa 10 sec kerkeää työpöydällä olla. No varmistetaan että muistien voltit varmasti 2.2(mikä on Kingstonin mukaan vakio), mutta sitten kone herjaa Overclocing erroria ja ei käynnisty.

  Mikähän mahtaa olla vikana?

  BIOS Emolevyt Muistit Prosessorit Windows 7

6 vastausta

 • Tuota kannattaa melkeinpä reklamoida kingstonilta uudet kammat, kai olet ajanut memtestit?

 • Itsekin joudun ajamaan FSB:DRAM 5:6 1066MHz muisteilla ei muuten pelitä millään ilveellä. Eipä tuo suorituskyvyssä näy käytännössä yhtään niin melko sama. Niin kokeile sitä.

 • Itsellä samanlainen ongelma. Kokeile löysätä muistien latansseja 5-5-5-18 ja voltit autolle. Toimi ainakin mulla.

 • Kiitos tosta ekasta vinkistä. Piti prossun kellot säätää 425:een, niin sai valittua ton 1066. Toimi se eilisen illan, mut nyt kun koitti konetta käynnistää ni taas puskee overclocking erroria :| noo, eipä se iso ongelma ole, menee se nyttenkin ihan hyvin kun suhde on 1:1. Mietityttää vaan et mikä tonkin sit aiheuttaa.

 • @repino Noi mun muistit on 1066 Mhz :D mut toimii nyt 845 Mhz. Ongelmahan on se, että kun koitan nostaa noi takas tohon 1066:een, niin ei kone käynnisty tai tulee bluescreeniä :(

 • Noissa kellotuksissa on aina se, että valmistaja on jo säätäny sellasiks, että toimii pitempäänki. Ylikuumenemisongelmia tahtoo tulla, eli mikäli haluu lisää tehoja kannattaa vaihtaa ne tehokkaampiin, aina voi tietysti testailla, mutta kannattaa sitä ennen jo varata varaosia, tai voi olla mökki vähän aikaa ilman toimivaa laitetta.
  Mikäli tuohon laitteeseesi käy jo DDR3 muistit, niin kannattaa vaihtaa, ja ne nykyään jopa halvempia kuin DDR2 muistit.
  Kellotus lisää tehoja niin vähän, että ei se oikein kannata. Usein myös ylikierroksilla kuumenevat laitteet menettää myös lämmön takia tehojaan.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista