Kysy
 • Miten saan netin toimimaan 3 koneella kerrallaan?

  Elikkä modeemiin on kytkettynä 3 konetta, mutta vain kahdessa toimii netti samaan aikaan.

  Modeemi on A-Linkin ja siinä on 4 paikkaa, joten kaiken järjen mukaan pitäis toimia 3 koneella eiko? Ongelma on se että aina kun tungen kolmannen johdon modeemiin, se alkaa toimia niinkuin pitää, mutta samaan aikaan häviää nettiyhteys jommasta kummasta aiemmin kytketystä koneesta.

  Vika on siis luultavimmin modeemissa? Modeemissa on virtajohdon paikka, ADSL johdon paikka, ja 4 nettikaapelin paikkaa, ei muuta.
  Tässä vähän modeemin paketin kyljestä napsittuja tietoja:

  -A-Link RR24 (C)
  -ADSL 2/2-, 4 Port Router

  -1/4-port switch
  -DHCP- server
  -NAT/SPI- firewall
  -Automatic setup for most isps

  Ps. Näppis on tällä hetkellä US-asetuksilla joten en pysty kirjoittamaan ä:tä taikka ö:tä (sain ne tähän tekstiin kopioimalla ettei siihen tarvi takertua), niin onko mahdollista saada se suomenkieliseksi ilman minkään kielipaketin lataamista?

  apua Erikoinen Kummallinen laajakaista Lähiverkko modeemi netti Nettiyhteyden jakaminen ongelma Sonera Tapaus toimi verkkoyhteys Vika Yhteysongelmat

4 vastausta

 • Näppäimistöasettelun vaihtaminen suomenkieliseksi ei vaadi kielipaketteja.
  http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-vista/Change-your-keyboard-layout

  Ja tuohon nettiongelmaan voi kokeilla vaihtaa tuota modeemia siltaava<->reitittävä välillä, jolloin selviää onko vika modeemin DHCP-toiminnassa vai operaattorin rajoittamassa dynaamisten IP-osoitteiden määrässä.

 • Joo näppis on kunnossa kiitti.

  Kuinkas saan vaihdettua tuon siltaavan ja reitittävän välillä?

 • Homma toimii!

  Elikkä menin tuonne modeemin asetuksiin kirjottamalla ip:n tonne osoitepalkkiin, joka avasi modeemin asetukset. Löysin modeemin paketista tarkemmat ohjeet minkä avulla löysin sieltä etsityn kohdan (reitittävä-siltaava). No siellä oli kaksi eri yhteyttä joista toisen muutin siltavaksi(se oli alunperin DHCP). No sen jälkeen en päässyt nettiin enää millään koneella.

  Painoin sitten sitä modeemin reset nappulaa, ja pääsin taas nettiin. No menin takaisin modeemin asetus sivulle, ja nyt siellä oli 3 yhteyttä kahden sijaan. Pikaisen päässälaskun jälkeen ryntäsin katsomaan kaikkia 3 konetta, ja kuinka ollakkaan, se toimi jokaisessa. Kaikissa yhteyksissä on valittuna DHCP, mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan.

  Veikkaisin että kun aikanaan asentaja tuon säätänyt, niin luonut yhteydet vain 2 koneelle. Taidanpa ihan huvikseni koittaa vielä lisätä sinne neljännen yhteyden ja koittaa liittää kivikautinen kannettava ja koittaa pitääkö teoria paikkaansa.

  Joten paljon kiitoksia Agent_007:lle suuntaa-antavista neuvoista, en olis ilman pärjännyt! :)

 • Niillä kolmella koneellakin voisit katsoa, saavatko ne järkevän ip:n modeemilta. Eli Komentotulkissa (Suorita: cmd) käsky "ipconfig" kertoo mm. koneen ip:n useimmissa Windowseissa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista