Kysy

4 vastausta

  • Ei todellakaan ole normaalia että liittymän nopeuden nostossa, tai kytkennässää kestää monta viikkoa. Kyllä pääsääntöisesti pitäisi hoitua päivässä. Jos operaattori ei joudu kytkemään johtoja paikanpäällä uudestaan, niin liittymän aukausu tapahtuu parissa tunnissa.

  • Yksi erittäin suuri tekijä näissä hitauksissa on kaapelien omistussuhde.
    Esimerkkitapauksena voidaan sanoa Jyväskylän kaupunkialue. Elisa omistaa kaikki kaapelit tällä alueella ja Sonera vuokraa yhteyksiä heiltä. Sonera joutuu jokaista käyttäjää kohtaan pyytämään erillisen luvan Elisalta saada vuokrata kaapelia tätä käyttäjää varten. Elisa antaa tietysti jokaiselle luvan, mutta lakisääteisesti heidän vastausaikansa on enintään kaksi viikkoa. Elisa pitää siis todellakin huolen siitä, että Soneran asiakkaiden paperit lojuvat pöydällä sen maksimiajan, ettei Sonera saa tarjottua asiakkailleen nopeasti yhteyttä.

    Kytkennällisesti tämä vielä vaatii DSLAMiltä yhteyden kyktemisen oikeaan jakajaan, jakajasta taloon ja talosta asuntoon. Nämä yhteydet saattavat olla valmiina esim. edellisten nettiyhteyksien ansiosta, mutta jokainen kohta on kuitenkin testattava, jotta yhteys varmasti toimii.

    Kaapeliyhteydet ovat sinäänsä eri lukunsa, sillä kaikki kaapelointi on jo valmiiksi tehtynä ja kaapelit ovat tarjoajan omia. Näin he voivat vain naputtaa asetukset koneelle ja yhteys toimii.

  • ADSL liittymien kytkemiseen ei mene kuin sen aikaa että joku käy keskittimeltä pistään johdon talon puhelinliittymään mutta usein se viive tulee talon sisäisestä byrokratiasta. Nopeuden nostokin onnistuu hiirtä klikkaamalla mutta yleensä se ajoitetaan niin että nopeus nousee seuraavan laskutuskauden alkaessa.

  • Nopeuden nosto ei aina tapahdu ihan pelkästään hiirellä klikkaamalla, jos vaihdat ensim 1mb yhteydestä 24mb yhteyteen niin joutuvat vaihtamaan kortin keskuksesta... Ainakin näin minulle selittivät kymen puhelimelta kun kyselin mikä kestää.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista