Kysy

15 vastausta

 • Tämän tapaiset kysymykset ovat oivia aloittamaan konsolisodan, eli kiistelyn siitä mikä konsoli on paras :) Koskapan omistan Xboxin, olettaisi minun suoraan suosittelevan kaiketi sitä..
  Tosi asia kuitenkin on se että molemilla on kummankin genren pelejä, eli räiskintää ja autopelejä. Molemmille on myös onneksi pelejä jotka ollaan julkaistu kumpaisellekin konsolille. Esim autopelit julkaistaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta molemmalle laitteelle, poikkeuksena ajopeleistä voisi mainita Gran Turismo sarja sekä Forza Motorsport (Gran Turismo vain pleikalle, ja Forza vain boxille). Räiskintä, rooli, simulaattori sekä strategia pelit pelaan henk.kohtaisesti tietokoneella, näistä genreistä löytyy myös konsoleille hyviä vaihtoehtoja (sekä niitä jotka ollaan julkaistu lähes kaikille alustoille).

  Itse suosittelisinkin lähestymään asiaa seuraavilla lähtökohdilla:
  Tarvitsetko blu-ray soittimen? Jos niin PlayStation.
  Kumpaa konetta ystävä/tutavapiirissä on enemmän? Moninpeli.
  Muut ominaisuudet. Esim pleikkariin on helpompaa vaihtaa isompi kiintolevy kuin xboxiin. Toiset taas pitävät enemmän xboxin ohjaimesta kuin pleikkarin, lisäksi 360:sen ohjain toimii suoraan myös sekä Vista että Windows 7 tietokoneissa jossa sillä on mukavampi pelata pelejä jotka taipuvat ohjaimelle paremmin kuin näppikselle/hiirelle. Myös pleikkari ohjain on mahdollista asentaa tietokoneelle, mutta se vaatinee enemmän säätämistä kuin xboxin ohjain.
  Mikäli rahasta ei ole pulaa, suosittelisinkin ostamaan molemmat konsolit, mutta jos vain toinen on ostettavana niin sitten en osaa sanoa että kumpi on yksinkertaisesti parempi, koska sitä on mahdotonta sanoa. Itse ostin boxin koska pidän sen ohjaimesta, sekä oli pakko päästä pelaamaan Forzaa, kavereilla taas on 90%:sesti pleikkari, joten verkkopelit voin unohtaa. Verkkopelejä varten omistan kuitenkin tietokoneen, ja pelit joita verkossa pelaan, toimivat mielestäni hiiri/näppis yhdistelmällä paremmin kuin ohjaimella (esim FPS sekä strategia pelit).

  Kannattaa myös tutustua itse pelivalikoimaan, ja pyrkiä tutkimaan kummalla on enemmän niitä yksinoikeus pelejä joita itse tekisi mieli pelata. Myös mahdollinen pelaaja yhteisö kannattaa kartoittaa, mikäli ympäristössä on huomattavasti enemmän toisen konsolin käyttäjiä, voi olla fiksua hankkia yhteensopiva laite jotta pääsee nauttimaan kavereiden kanssa pelaamisesta.

  Pleikkarin eduiksi voidaan blu-ray soittimen lisäksi laskea myös ilmainen netti pelaaminen. Xboxin etuihin voidaan laskea Kinect järjestelmä joka on vastaava kuin Wiin liiketunnistus, mutta Windows 8:n myötä sen ominaisuuksia ollaan laajentamassa muihinkin laitteisiin (tietokoneet, tabletit ja kännykät).

  Lyhyesti. Osta se kumpi itseäsi eniten puhuttelee, tai molemmat :)

 • itse oon _Kooma_:n kanssa samoila linjoilla, kannattaa oikeasti kartoittaa ja miettiä se käyttötarve ennen ostoa.

 • ehdottomasti ps3

 • Konsolit vittuun ja liity PC mestarirotuun.

 • Räiskintäpelit on parempi pelata Xbox360:n ohjaimella ja ajopelit taas PS3:n ohjaimella. Xboxin saa halvemmalla mutta live maksaa joten ei kannata hirveästi hintaa katsoa molemmat tulevat loppujen lopuksi melkein samanhintaisiksi. Itse tekisin valinnan yksinokeuspelien perusteella. Eli kumman pelit kiinnostavat enemmän.

 • ps3, netflixiki toimii fullhd resol.

 • http://img104.imageshack.us/img104/7389/consolechartyr2iy7.jpg

  Tuommoinen -huumorilla tehty- valintakaavio löytyy netistä

 • haistakaa vittu pleikannussijat boxi on hyvä koska mikkisoft

 • Ps3 Tai Wii U

 • Omistan molemmat joten ostaisin ehkä ps3 koska hakkerointi on boxilla liian yleistä mutta kannattaa miettiä mihin konsolia käyttää ja mitä pelejä aikoisi pelata ja mitä kavereilla on

 • Ite käännyn PS3:sen puoleen. Mitä tuo yksi väitti hakkerointi juttuja niin kyllä niitä on paljon enemmän Xbox puolella. Siellähä käytetään nettipeleiski eri huijauksia ym. Pleikalla hakkerointia ei peleissä käytetä ollenkaan. PS3 tarjonta on myös tosi monipuolinen ja sisältää paljon erilaisia yksinoikeuksia, kuten esim. LittleBigPlanet, Uncharted, Gran Turismo ja monia muita. Jos haluat monipuolista tarjontaa, osta PS3. Jos haluat räiskintäpelejä suurimmiten osin, osta X360. Oma henkilökohtainen mielipide on, että osta PS3.

 • PS 3 siinä on parempi säädin ja GT on paljo parempi ku forza

 • wiiu XD

 • itse kääntyisin xboxin puoleen

 • Viime yönä latasin win kasin ja oletan, että kääntyisin heidän sovellusten suuntaan. Se on tietysti myös makuasia....

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista