Kysy
 • Jännitteen ääni mikrofonissa

  Mikrofonia tallentaessani TALLENTEESSA kuuluu taustalla jatkuvasti tasainen jännitteen ääni. Tämä on jo toinen kone jossa näin käy. Tosin edellisessä koneessa törmäsin siihen eri tavalla. Mikrofoni toimii USBllä ja siinä on active-noice-cansellation. Jännän tästä ongelmasta tekee se, että jännitteen ääni lakkaa kun kosketan tietokoneen metalliosia.

  Sama toistuu kun KUUNTELEN musiikkia 3,5mm liittimellä kuulokkeilla, joissa on active-noice-cansellation. Kun kosken kuulokkeiden metalliosiin tai tietokoneen metalliosiin ääni loppuu.

  Onko syy siis maadoitus? Toimiiko käsi maadoittimena kyseisissä tilanteissa?
  Pistokkeessa ei ole maadoitusta.

  Onko tämän jänniteäänen poistamiseen mitään keinoa?

  johto jännite Kannettavat tietokoneet Kuulokkeet liitin logitech mikrofoni pelitietokone tietokone USB virta virtalähde ääni äänikortti

3 vastausta

 • Maadoituksestahan tässä on täysin kyse. Tietokoneet kun käyttää koteloa nollamaana. Ilmeisesti sinulla jostain tulee maahan jännitettä, joka itsessään ei tee mitään tuhoa, mutta aiheuttaa juuri tällaisia ongelmia. Se miten ongelman voisi ratkaista onkin sitten asia erikseen ja siinä voi joku paremmin sähköasioista perillä oleva auttaa minua enemmän.

 • Itse aikanaan hoidin homman laittamalla tietokoneesta johdon valurautapatteriin
  Toinen vaihtoehto olisi rukata pistorasiaan nollakytkentä mutta sitä en suosittele tekemään ellei ole perillä sähkötekniikasta.

 • Onko koneesi liitetty maadoitettuun pistorasiaan, jo ei ole, kokeile.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista