Kysy
 • Elisa viihde langattomaksi?

  Eli tuli porukoille tuo elisa viihdepaketti ja ongelmaksi tuli se että modeemi on kokonaan eri kerroksessa kuin telkkari. Mahdollisuudet nettipiuhan vetoon on olemattomat (ellei ilmavetoa lasketa). Nyt kumminkin pitäisi saada digiboksi verkkoon jotta tuosta saisi jotain muutakin irti enemmän kuin normaalista digibiksista. Mikähän mahtaisi olla paras/halvin toimiva ratkaisu tähän?

  Itselle tuli mieleen tällainen: [ link ]

  Mutta toimiiko tuo siinä? Onko jollain jotain kokemusta tuosta tai vastaavasta systeemistä. Lähinnä mietityttää se että pitääkö digiboksi olla juuri elisan modeemissa että se toimii vai käykö jokin muu?

  digiboksi Elisa Elisa Viihde langaton

5 vastausta

 • Toimishan toi, toinen toimiva on sähkökaapeli verkkosovitin

  TP-LINK
  Powerline
  Homeplug
  AV

 • Langaton silta toimi itselläni ihan hyvin tallenteita katsellessa,mutta ei maksukanavia katsellessa.Pätki ihan sairaasti.Niinpä vaihdoin tilalle powerline sovittimet pistorasioihin ja johan rupes toimimaan.

 • Mitenköhän luotettavia nuo on? Ja miten ne toimii. Talo on rakennettu 50-luvulla ja sähköjohdot on vanhoja kangaspäällysteisiä johtoja ja suojamaita ei talossa ole. Eli tarviiko tuossa olla suojamaata vai meneekö data vaihetta ja nollaa pitkin.

 • Pistorasia verkko on ihan toimiva kunhan saa pari asiaa kuntoon, 1. datan lähetys ja vastaanottopistokkeet ovat saman vaiheen alla, eli jos joutuvat kiertämään sulakkeen kautta, datan kulku hidastuu. 2. Suojatut pistorasiat, eli jos pistorasioissa on itsessään suojaus (uusissa taloissa aikalailla on) niin se myös hidastaa datan kulkua huomattavasti.

  Itse ampuisin wlan:illa suunnatulla antennilla, ja linkin oleva laite on käypä vastaanottoon mutta DD-wrt softamodattu wlan tukiasema purkki onnistuu myös tekemään saman eli muuntamaan wlan:in lan-verkoksi, jolloin vaivaa enemmän mutta hinta on parempi.

 • Pari faktaakin sitten vaikka menee OT:ksi. Vaiheet EIVÄT yhdisty/kierrä toisiinsa minkään sulakkeen kautta. Oikeassa olet siinä että, on suositeltavaa että pistorasiat joihin nuo purkit tulevat olisivat samassa vaiheessa. Muuten signaali kulkee vain nollajohtoa pitkin.

  Suojattu pistorasia? Mikä lie? Tarkoitatko vikavirtasuojausta?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista