Bluetooth-sovitin tietokoneelle?
+7
Ajattelin ostaa Bluetooth-sovittimen tietokoneelle, yhdistääkseni puhelimen(Sony Ericsson) tietokoneeseen langattomasti, en halua erillistä vain tiettyyn merkkiin sidottua kaapelia.

En ole perehtynyt Bluetooth-teknologiaan, enkä käytännössä tiedä kuin että se on lyhyen kantaman radiotekniikkaan perustuva langaton tiedonsiirtotekniikka, eli erilaiset laitteet voi olla yhteydessä toisiinsa langattomasti lyhyellä kantamalla. Haluaisinkin kysyä muutaman kysymyksen:

Millainen Bluetooth-sovitin on? Onko se vähän niin kuin "mokkula" tai langattoman hiiren/näppäimistön lähetin joka kiinnitetään USB-väylään?

Onhan Bluetooth-sovitin yleisesti kaikille Bluetooth-laitteille eikä sidottu tiettyihin merkkeihin ja laitteisiin?

Paljonko sovitin maksaa ja mistä sellaisen saisi edullisimmin?

Kiitos. =)

EDIT: Kiitos vastaajille! Kallistun halvimpaan mahdolliseen, eipä tullut mieleenikään etsiä DealExtremestä (Älyttömät hinnat ja ilman postikuluja, suosikkini!)

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Bluetooth-sovitin on juuri sellainen USB:iin kiinnitettävän pieni lähetin. Joissakin kannettavissa (lähes kaikissa yritysläppäreissä) Bluetooth on sisäänrakennettu kuten WLAN-sovitinkin.

Tiedonsiirto kyllä onnistuu merkeistä ja laitteista riippumatta kunhan molemmat osapuolet tukevat tiedonsiirtoa Bluetoothin kautta. Yhteensopivuus on verrattavissa WLAN:iin, merkillä ei ole väliä koska samat standardit ja sama tekniikka käytössä kaikissa laitteissa.

Tässä esimerkki pienestä ja näppärästä Bluetooth-sovittimesta:
http://www.jimms.fi/tuote/BLUEUSB21

Tuo taitaa olla niin pieni että varmaan kirjekuoressa tulee postiluukusta jos tilaat. Tuollaisia varmasti löytyy myös kaupungin elektroniikkaliikkeistä jos ei jopa tavarataloista, joten suuntaisin sinne ensin.
+6

Kommentoi tätä vastausta

Osta täältä halvemmalla:(1.41e/kpl) http://www.dealextreme.com/p/11866
0

Kommentoi tätä vastausta