Kysy
 • Windowsin puhdas asennus.

  Minulla on pelikannettava Asus GL552VW joka on alkanut temppuilla. Windows hidastelee, pelaaminen ei suju ja laite kuumenee kun pelaan. Kävin tietokonehuollossa jossa sanoivat, että kone on kunnossa mutta ohjelmisto on virheellinen. Sanoivat että saisivat kuntoon mutta pitäisi asentaa Windows "puhtaasti", ja päivittää joku laiteohjelmisto ja firmware ja kuumeneminen johtuu kuulemma tahnoista. Onko joku kuullut tästä ihme puhtaasta asennuksesta? Ja mikä on laiteohjelmisto? Ja miksi niitä tahnoja pitää vaihtaa?

  Kannettavat tietokoneet pelitietokone tietokone tietokonehuolto

6 vastausta

 • Puhtaan asennuksen voi tehdä näiden ohjeiden avulla itsekin: https://support.microsoft.com/fi-fi/hel...et-or-reinstall
  Laiteohjelmisto on ohjelma, joka toimii Windowsin (tai muun ohjelman) ja laitteen välissä ikään kuin tulkkina laitteen ja ohjelman välissä.
  Tahnaa käytetään tasoittamaan prosessorin ja jäähdytyksen pintojen epätasaisuutta ja ajan sekä lämmön vaikutuksesta se menettää kykyään siirtää lämpöä, mutta siihen menee aikaa. Toki onhan kannettavasi jo jokusen vuoden vanha (mallin perusteella), joten voihan siinä olla jo tahnat menneet huonoksi. Kannettavaan tahnojen vaihto vaatii viitseliäisyyttä ja tarkkuutta, että tulee tehtyä kunnolla.

 • Mutta miksi tehdä ylimääräistä työtä turhaan?

 • Kiitos hyvistä vastauksista.

  Täytyy kuitenkin ihmetellä miksi joku haluaa tietää mikä huolto on kyseessä, mielestäni se on täysin epäoleellista.

  Ajattelin kokeilla tätä Windowsin asennusta itse mutta jätän noi muut jutut tälle tietokonehuollolle.

  Kannattaako mun käyttää kone ekaks huollossa ja asentaa vasta sitten vai miten?

 • Ei tuo ole puhdas asennus vaan vasta sitten kun asennusvaiheessa poistaa osiot ja alkaa asentamaan: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

 • Pitäs saada vähän lisä tiedoa ettäm ikä tietokomvphuolto ennen kuin ppystyy sanomaan

 • Täysin puhtaan asennuksen saa lataamalla tuosta linkistä Win10:n ja tekemällä puhtaan asennuksen sillä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista