Windows 8 puhelimen ja tabletin hybridi
0
Onkohan tulossa tuollaista hybridiä windows 8 -käyttöjärjestelmällä? Samantyyppinen ratkaisu siis kuin Asus Padfonet.

Yksi vastaus

En usko. Android on tehty nimenomaan puhelimille ja tableteille sekä kaikelle niiden välissä. Valmistajat voivat muokata Androidia sopimaan laitteisiinsa, mutta sama ei onnistu Windowsin kohdalla. Microsoft kun ei anna Windowsejaan sanottavasti muokata.

Muita ongelmia:
- Windows 8 on tehty työpäytäkäyttöön (ja tableteille). Se ei oikein ole käytännöllinen niin pienellä näytöllä, mitä puhelimissa on.
- Puhelimeen pitäisi käytännön syistä asentaa Windows 8:n lisäksi Windows Phone 8, mikä ei tietenkään ole mahdollista, sillä ne on suunniteltu erilaisille prosessoreille.
- Vaihtoehtona olisi rakentaa jättimäinen puhelin, joka sisältäisi molempien järjestelmien vaatiman laitteiston.
- Eri arkkitehtuureille suunniteltujen järjestelmien ongelma poistuisi käyttämällä Windows RT:tä, joka Windows Phone 8:n tapaan on suunniteltu ARM-prosessoreille.
- Ongelmana olisi sitten, että vaihdettaessa puhelimen ja tabletin välillä Windows Phone 8 pitäisi ensin sammuttaa ja sitten käynnistää Windows RT. Sama myös päinvastoin. En edes ole varma, onko noita molempia (RT ja WP8) mahdollista asentaa millään lailla rinnakkain.

Mutta palataampa takaisin aiheeseen (Eksyttiin Windows RT:hen kun kysyttiin Windows 8:sta). Windows 8 ei sisällä puhelinominaisuuksia, eikä se muutenkaan ole käytännöllinen puhelimessa. Sen vuoksi sitä ei tulla puhelimissa näkemään -> Myöskään puhelin-tablet -hybridejä ei siis nähdä.

Eli ei ole tulossa.
+1

Kommentoi tätä vastausta