Kysy
 • Window 10 asennuksen jälkeen kaikki hidastui

  Windowssin aukeaminen kestää noin 5 minuuttia, kiintolevy pitää ääntä koko ajan, siis seiskaa enemmän. Välilehdetkin selaimessa aukeavat todella hitaasti. Kyseessä acerin i3-mallin peruskone joka on muutenkin hidastunut aikaa myöten mutta nyt meni överiksi. Uutena se oli ripeä, eli muutama vuosi sitten.
  Mikäköhän tuon levyn saa koko ajan mukamas tekemään jotain? Resurssien hallinnassa suoritin käytö muutaman prossan ja levyn käyttö muutamia megatavuja ja n puolet täynnä tavaraa.

  Windows 10

9 vastausta

 • Ilmaisen Win10 ensiasennus pitää ensin tehdä käyttöjärjestelmän päivityksenä, jotta saa automaattisen aktivoititunnuksen.
  Koneen hidasteluun voi vaikuttaa monet asiat, kuten ajurit tai koneen vanha ohjelmajäte ja vanhat rekisterimerkinnät.
  Varmista koneen valmistajan tukisivulta, että koneellesi löytyy uudet Win10 ajurit.

  Asennus tehdään Media Creation Toolin avulla tehtävällä USB tai DVD asennusmedialla. http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
  Asennus suoritetaan "Mukautettu":na asennuksena, ei "Päivitys"asennuksena. Ohita kohta, jossa kysytään tuotetunnusta. Seuraavaksi poistetaan kovalevyn vanhan asennuksen osiointi, jotta ei tule rinnakkaisasennusta.
  Tuotetunnus kysely tulee vielä toisen kerran, vastaa siihen "Tee tämä myöhemmin"
  Aktivoiti tapahtuu automaattisesti jo ensiasennuksessa koneelle muodostetulla aktivointunnuksella. Asennuksen päättyä, asennetaan koneen Win10 ajurit valmistajan tukisivulta.

  Ennen asennusta varmista, että kaikki tärkeä data koneelta on tallessa, koska puhdas asennus tuhoaa koneella olevan datan.

 • Ihan vaan tiedoksesi Tkonemies, jotta saa Win10:n ilmaisen lisenssin, on sen ensiasennus tehtävä aina ensin päivityksenä, jotta saa automaattisesti aktivoinnin. Myöhemmin voi tehdä puhtaan asennuksen ja käyttöjärjestelmän pitäisi aktivoitua automaattisesti.

  Tuossa mielessä neuvosi oli virheellinen.

 • Asensin päivityksenä. Nyt voin siis uusiksi puhtaalle pöydälle? Joo, jätetään lataamaan, huomenna asennetaan uusiksi, pitänee käynnistää tikulta se asennus. Laitan huomenna infoa kuinka kävi, kyllä koneelle sitä paskaa ehtiikin kertyä muutamassa vuodessa.

 • Aloitin asennuksen sen tyhjäsin sen osion missä oli 7 ollut ja herjasi jotain joten poistin ne vanhat osiot (paitsi ns. d-aseman) ja loin uuden osion ja asensin 10 ja ei ongelmia kunnes huomasin että koko d puuttuu.. Aikani takuttua tyhjäsin koko kiintolevyn ja tein osiot muutenkin järkevämän kokoisiksi mitä ne alun perin olivat olleet c: ja d: yhtä isot, nyt 10:90. Kaikkihan siinä meni mutta ei mitään korvaamatonta. Ne kopioin ulkoiselle

 • Win 10 on täysin mätä vakoilu järjestelmä!!!

 • haluun meidän Win 7 takaisin! en nyt tiedä koska tää Win 10 tähän latautu, mutta en saa asennettua Win 7 takaisin koska: alanurkassa oleva logo ei toimi, eikä näppäimistössä oleva. yhtäkkiä tehtäväpalkki katosi! eli ei päästä esim tiedostoihin. jos yritän ladata sivua, niin siinä kestää.. tekis mieli heittää tää kone päin seinää.. WIN 7 TAKAISIN MEILLE! meiän kone on muutenki ollut hidas ja kaikkee, ja 5 vuoden vanhaan koneeseen vielä asennetaan Win 10. ajatelkaa! tää ei toimi enään!!!!

 • Paska mikä paska

 • Asensitko tämän päivityksenä vain puhtaalta pöydältä? Windows 10 on suositeltavaa asentaa niin että levy alustetaan asennusvaiheessa niin ei suotta vanhan järjestelmän turhat hommat jää hidastamaan.

 • Kyllä eli puhdas asennus on aina paras vaihtoehto käyttöjärjestelmäpäivityksissä koska ne on yleensä suuria operaatorioita ja kaikkea muuttuu.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista