Kysy
 • WC-tuulettimeen sähkö läppärilaturista. Mitenpäin kuoritut johdot (2) tulee liittää tuulettimeen?

  Tarvitsen kuivatilaan ilmanvaihtoa, hankin siihen tarkoitukseen kokomuovisen wc-tuulettimen. Virtalähteeksi vanhan läppärin laturi. Tuuletin on 230v 50hz 8w/laturi on 220-230v 50-60hz 8w 4,5v.
  Kuoritussa läppärijohdossa on toinen kuparihapsua, toinen johto on keltainen muovijohto samassa. Ilmastointilaitteessa 3 ruuvattavaa liitäntää L + N ja ilmeisesti maadoitus.
  Tinausta ei tarvita, jännitteet täsmäävät mielestäni. Tuleeko laturin valmiiksi "hapsutettu" johto L vai N kytkentään? Keltainen pitää tietysti kuoria toiseen. Huolestunko maadoitusjohdon puutteesta jos koko homma tulee kattoon kuivatilassa?

  johdot laturi läppäri maadoitus sähkö tuuletin

5 vastausta

 • Lain mukaan et saa tuohon tuulettimeen itse sähköjä kytkeä. Jos nyt kuitenkin itse kytket ja talosi palaa, vakuutusyhtiösi repeää riemusta kun voivat jättää korvaamatta.
  Kun tuulettimesi on verkkovirralla, (vaihtovirta)220-230Voltilla toimiva.
  Läppärisi laturi toimii myös samalla 220-230 Voltin vaihtosähkö jännitteellä, mutta siitä johdon päästä tulee 4,5 Volttia, ja tasasähköä.
  Jos et tästäkään vielä hoksaa mikä suunnitelmassasi on pielessä, niin hanki henkivakuutus ennen meisseliin tarttumista

 • Jos kytkentätaito on noin hakusessaan, niin älä vaan itse teen kytkentöjä, siinä voi käydä tekijälle huonosti ja talo palaa.

  Jos tuuletin on 230V, ei se inahdakkaan laturilla "laturi on 220-230v 50-60hz 8w 4,5v." Siis 4.5llä voltilla.

 • Eiköhän tuo tuuletin syö ihan normaalia verkkosähköä joten ei se toimi millään läppärin laturilla. Joko hankkia sähkäri asentamaan sähköt tuulettimen tai hankkia tuuletin joka toimii laturilla. L ja N tarkoittaa vaihetta ja nollaa.

 • Jos sinulla tuulettimen liitäntä on 230 VAC, niin et tarvitse siihen mitään laturia. Tarvitset sähkömiehen sen kytkemään, ellet osta kaupasta valmiilla pistokkeella olevaa johtoa ja kytke sen kautta.

 • Plussa miinukseen ja miinus plussaan vain kiinni.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista