WC-tuulettimeen sähkö läppärilaturista. Mitenpäin kuoritut johdot (2) tulee liittää tuulettimeen?
-6
Tarvitsen kuivatilaan ilmanvaihtoa, hankin siihen tarkoitukseen kokomuovisen wc-tuulettimen. Virtalähteeksi vanhan läppärin laturi. Tuuletin on 230v 50hz 8w/laturi on 220-230v 50-60hz 8w 4,5v.
Kuoritussa läppärijohdossa on toinen kuparihapsua, toinen johto on keltainen muovijohto samassa. Ilmastointilaitteessa 3 ruuvattavaa liitäntää L + N ja ilmeisesti maadoitus.
Tinausta ei tarvita, jännitteet täsmäävät mielestäni. Tuleeko laturin valmiiksi "hapsutettu" johto L vai N kytkentään? Keltainen pitää tietysti kuoria toiseen. Huolestunko maadoitusjohdon puutteesta jos koko homma tulee kattoon kuivatilassa?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Lain mukaan et saa tuohon tuulettimeen itse sähköjä kytkeä. Jos nyt kuitenkin itse kytket ja talosi palaa, vakuutusyhtiösi repeää riemusta kun voivat jättää korvaamatta.
Kun tuulettimesi on verkkovirralla, (vaihtovirta)220-230Voltilla toimiva.
Läppärisi laturi toimii myös samalla 220-230 Voltin vaihtosähkö jännitteellä, mutta siitä johdon päästä tulee 4,5 Volttia, ja tasasähköä.
Jos et tästäkään vielä hoksaa mikä suunnitelmassasi on pielessä, niin hanki henkivakuutus ennen meisseliin tarttumista
+7

Kommentoi tätä vastausta

Jos kytkentätaito on noin hakusessaan, niin älä vaan itse teen kytkentöjä, siinä voi käydä tekijälle huonosti ja talo palaa.

Jos tuuletin on 230V, ei se inahdakkaan laturilla "laturi on 220-230v 50-60hz 8w 4,5v." Siis 4.5llä voltilla.
+5

Kommentoi tätä vastausta

Eiköhän tuo tuuletin syö ihan normaalia verkkosähköä joten ei se toimi millään läppärin laturilla. Joko hankkia sähkäri asentamaan sähköt tuulettimen tai hankkia tuuletin joka toimii laturilla. L ja N tarkoittaa vaihetta ja nollaa.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Jos sinulla tuulettimen liitäntä on 230 VAC, niin et tarvitse siihen mitään laturia. Tarvitset sähkömiehen sen kytkemään, ellet osta kaupasta valmiilla pistokkeella olevaa johtoa ja kytke sen kautta.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Plussa miinukseen ja miinus plussaan vain kiinni.
-8

Kommentoi tätä vastausta