Voiko reitittimen avulla päästä nettiiin television kautta
0
Olen hankkimassa reititintä ja muutama asia on epäselvä.

Tarkoitus olisi liittää reitittimen kautta verkkoon tietokone, tabletti, puhelin ja televisio.

Minulla on muutaman vuoden ikäinen sony jossa on verkko ominaisuksia, wifi jne.

Voiko televisiolla mennä suoraan nettiin, siis kirjoittaa joku nettiosoite ja mennä sinne. Vai vaatiiko modeemin reitittimen lisäksi

Olen kokeeksi saanut television nettiin jakamalla puhelimen nettiyhteyden.
Eli miten tämä käytännössä menee?

8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
"Reititin ei voi korvata nettitikkua eikä se auta huonosti toimivaan mobiiliyhteyteen"

Ei nyt ihan noinkaan. Monessa 4g reitittimessä on paljon parempi antenni ja kuuluvuus/yhteys ja niihin saa parempia lisäantenneja kuin nettitikussa.
+7

Kommentoi tätä vastausta

Jäi vähän epäselväksi miten ajattelit nettiyhteyden toteuttaa, eli onko ajatuksena, että puhelin ja sen nettiyhteys on ainoa käytössä oleva eikä käytössä ole (tai tule olemaan) kiinteää yhteyttä lainkaan?

Jos kaikissa laitteissasi on wifi niin sitten yhteyden muodostus menee samalla tavalla kuin jo testaamasi, eli langaton wifi-yhteys puhelimen wifi hotspottiin. Erillistä reititintä et tällöin myöskään tarvitse, koska hotspottiin voi olla yhteydessä useampikin laite samaan aikaan. Jos jostakin laitteestasi puuttuu wifi niin sovittimia on olemassa.

Tuosta reitittimestä sen verran, että jonkinlainen internetin kanssa hölöttävä laite tarvitaan aina, on se sitten modeemi, mokkula tai kännykkä (jossa nettiyhteys). Reititin itsessään ei tätä pääsääntöisesti osaa vaan nimensä mukaisesti vain reitittää liikennettä portista A porttiin B. Suurin osa modeemeista sisältää myös reitittimen ja usein vielä langallisen sekä langattoman, mutta modeemia tarvitset vain jos käytät kiinteää yhteyttä (kaapeli/adsl). Kännykän hotspotin käyttöön et tarvitse modeemia etkä reititintä.

Telkkarilla voi selata nettisivuja, jos siinä on selain ja nettiyhteys muodostettuna jotakin kautta.
-5

Kommentoi tätä vastausta

Kiinteää laajakai
Kiinteää laajakaistaa, adsl tai kaapelilaajakaistaa ei ole tarkoitus laittaa.


Käytössä nyt nettitikku, joka pätkii , on jo liian vanha, joten netti toimii tosi huonosti. Tilalle suunnittelen reititintä, johon voisi liittää llaitteet, langattomasti tai esim television myös suoraan reitittimen lan porttiin jos se on mahdollista
-5

Kommentoi tätä vastausta

Paitsi että reititin ja modeemi eivät ole sama asia. 4G modeemi, ei reititin.
-6

Kommentoi tätä vastausta

Reititin periaatteessa vain jakaa sen nykyisen yhteytesi (pätkivän mokkulan) useammalle laitteelle. Mikä luultavasti vain, verkkoliikenteen lisäännyttyä, vain lisää pätkimistä.
Jos aikomuksena ei ole päivittää yhteyttä 4Ghen, milä ei välttämättä auta yhtään jos on katvealueeella, tai kiinteään nettiyhteyteen, ei reititin itsessään tuo parannusta tilanteeseen
-6

Kommentoi tätä vastausta

mikä (&(/¤R%/%¤/& pellekerho täällä taas peukuttaa alas, toinen käsi housuissa?
-6

Kommentoi tätä vastausta

Reititin ei voi korvata nettitikkua eikä se auta huonosti toimivaan mobiiliyhteyteen. Pätkivät, hidastelevat ja jumittavat yhteydet ovat mobiiliyhteyksien perusominaisuuksia. Luotettavan ja nopean yhteyden voit saada vain kiinteänä.
-7

Kommentoi tätä vastausta

Kannattaa suunnata eri operaattorien kuuluvuus ja verkon peitto karttoja lukemaan. Joka operaattori sellaiaen tarjoaa. Ja vertailla millä operaattorilla on tarjota paras langaton nettiyhteys juuri sinun osoitteeseen.
Ja ehkä sitten harkita 4gmodeemi-reititintä jolla hyvissä olosuhteissa saa ihan kelpo nettiyhteyden. Tosin 4g yhteyskin ei ole luotettavuudessa kiinteän linjan veroinen.
-10

Kommentoi tätä vastausta