Voiko NSA murtaa salattuja tiedostoja?
+2
Jos käytän AES ja salaan sillä kansion, voiko NSA murtaa sitä? Voiko joku hakkeri käyttää samaa menetelmää niin kuin NSA ja murtaa myös, jos on mahdollista?
nsa

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Tuota itsekin olen miettinyt. Jostakin luin että aes 256 bittisen salauksen purku "brutal force" menetelmällä veisi nykyiseltä supertietokoneelta kymmeniä vuosia olettaen että salasana on todella hyvä. Väittäisin että ei edes nsa pysty murtamaan aes 256 salausta.
+12

Kommentoi tätä vastausta

Jos ja kun kvanttitietokone saadaan toimimaan niin se voi purkaa vaikka minkä salauksen muutamassa minuutissa/sekunnissa. Kvanttikoneen laskentateho on nykykoneisiin verrattuna ihan käsittämätön. Vähän pelottavaakin, mitä salauksia sitten voi käyttää kun kvanttikone saadaan toimivaksi? Meni vähän ohi alkuperäisestä kyssäristä.
+5

Kommentit (1)

Sellasella ois vaahtokarkkia renderöidä fraktaalidemoja - JaySecond
Käytännössä mahdotonta murtaa mikäli salasana on erittäin vahva ja salausohjelma luotettava+siitä ei ole löydetty haavoittuvuuksia.

Käytännössä murtautujan pitäisi ensin selvittää millä ohjelmalla tiedosto/ulkoinen media on salattu.
0

Kommentoi tätä vastausta

Mainitsit sanat joilla olet itse seurannassa... ;)
-3

Kommentoi tätä vastausta

Tuohon kysymykseen onko MIKÄÄN ikinä täysin turvallinen vai ei, niin ei voida sanoa 100% varmuudella juuta tai jaata, Koska me EMME voi täällä kotonamme tietää NSA/Kumppanien resursseja/takaportteja koska ne pidetään tottakai visusti salassa.

Se, että saako tavallinen tallaaja/ joku hakkeri/naapurin pekka, sitä auki niin vastaus on ei saa, olettaen että salasana on kunnollinen jota ei pysty bruteforcella/dictionaryllä avaamaan nopeasti.

AES Salaus on vielä virallisesti "murtamaton". Kaikki salaukset voidaan teoriassa avata Bruteforcella, mutta siihen käytetty olisi enemmään kuin ihmisen elämä mikäli salaus on asetettu huolella.

Uskoisin: Että NSA ei kykene avaamaan oikeaoppisesti ja vahvasti kryptattua tietovälinettä (He käyttävät itsekin samoja salauksia todennäköisesti).

Tiedän: Että tavallinen tallaaja kotona tavallisella koneella ei siihen kykene.

Parempaa vastausta ei ole koska emme voi tietää NSA:n resursseja. Ja että edes tiedostosi päätyvät NSA:lle työnalle, asti vaatisi että olet maailmanluokan terroristi.
-5

Kommentoi tätä vastausta

Täältä foliohatun alta sanoisin että tietysti.
Teknisesti kyse in vain lakentatehosta mitä on käytettävissä ja sitä me emme varmuudella tiedä.
Osa väittää että tarpeeksi hyvää salausta ei murteta sadoissa vuosissakaan nykyisillä supertietokoneilla mutta entäs​ ne ohjelmissa olevat takaovet?
Niistäkään emme varmuudella voi sanoa mitään.
Parempi vetää ylimääräinen kerros foliota hattuun ja laittaa alumiini alkkarit jalkaan.
Lyhyesti: teoriassa EI, mutta käytännössä epäilevä EHKÄ
-5

Kommentoi tätä vastausta

Varmastikin onnistuu murtaa salaukset.Helppo juttu jollekin nsalle.
Mutta miksi nsa tai vastaava olisi kiinnostunut sun tiedoistasi? Oletko vakooja, maan petturi, pedo, diileri, rahanpesijä, putinin fani...?
-17

Kommentoi tätä vastausta