Kysy

12 vastausta

 • Jos mokkulayhteys ei toimi sen vuoksi, että etäisyys tukiasemasta on liian pitkä, kuuluvuutta voi kokeilla parantaa ulkoisen antennin avulla. Tällöin mokkulasta on löydyttävä paikka ulkoiselle antennille. Antenneja löytyy sekä pöytämalleja että ulkoseinään asennettavia suuntaavia antenneja. Suuntaavilla antenneilla saavutetaan paras teho, mutta työpöydälle tai näytön päälle asennettavallakin antennilla nopeus voi parantua, jos 3G-verkon kuuluvuusalue ei ole kovin kaukana. Oman sijaintinsa suhteessa tukiasemien peittoalueeseen voi tarkistaa operaattoreiden nettisivuilta löytyvillä kartoilla.

 • Esim täältä kunnon antennit rupee hakee parhaillaan 20 kilometrin päästä 3g & hspda verkkoa..

 • mokkulan nopeus vaihtelee paljolti myös maston nopeuden mukaan. osa ainakin syrjäkylien mastoista vain 2mb/s mastoja (noin ja suunnilleen) silloin saattaa kauemman maston nopeus olla suurempi kuin läheellä olevan.

 • Terve repino. Tarkoitin tuolla 1 tai 2 megan verkolla jos olet valinnut moisen nopeuden. En sitä että tulisi maksimissaan 3g verkossa 1 tai 2 megaa. Sinulla on melko hyvät alueet siellä...

 • Joku pöljä täällä vastailee vuosia vanhaan kysymykseen. :D

 • Heippa Ei se takaa hyvää yhteyttä vaikka on 4 G 50Mbps väliin putoaa 0,5 Mekaan ja jos ei ruuhkaa voi nousta 25 Mekaan on kokeiltu ympäri säteilevää ja suuntaavia antenneita ei auta Jyväskylän läntinen osa on tukossa ja operaattori ei näy noteeraavan juurikaan mitään. Mitäs tehdä ?

 • Riippuu vähän siitä että missä asut, minkälainen mokkula ja tietenkin liittymä/operaattori vaikuttaa siihen. Esimerkiksi jos sinulle on luvattu megan tai kahden yhteys, sinun pitäisi saada nopeutena 3g verkossa ainakin se 512/256... Sitten antenni kannattaa hankkia jos asut oikeasti jossain korvessa, 20km päässä asutuksesta keskellä ei-mitään paitsi metsää. Tällöin kannattaa hankkia ulkoantenni. Silloin mokkula toimii, ellei jopa 3g:nä. Riippuu tietenkin siitä mikä operaattori sinulla on, esim. Sonera on hyvä noihin kaupunki alueisiin, dna kaupungin LÄHEISIIN alueisiin, ja elisa/saunalahti maalle, tosin ihan pirullisen kallis ja hidas verrattuna dna:han.

 • Vaihda kiinteä DNS vaikka Googlen niin vasteajat putoaa dramaattisesti. Itsellä Soneran mokkula

 • vai on nyt monella muillakin ongelmia mokkulan kanssa ? suosittelen induktiivistä antennia joka ei ole kosketuksissa mokkulaan eli viereen vaan eiköhän signaalit nouse kummasti.toinen asia on tiedettävä mistä mokkulan signaali tulee ? satelliitin pin mittarilla selviää voimakkuudet.oltava kannettava lautas antenni.

 • Jos nopeuksia haluaa nostaa mokkulassa, osta 4 G mokkula ja se pelittää myös 3G alueella noin puolet nopeammin kuin vanhemmat 21 Mbit kato operaattorien sivuilta tikkujen ominaisuuksia noin 45 tms.

 • Asiaa paljon testailleena läppärillä eri paikoissa, niin kyse on kuten muutenkin kenttävoimakkudesta ja se voi vaihtua tosi paljon eri paikoissa. USB- jatkokaapeli ei saa olla liian pitkä. 1.5 metriä on aika hyvä se jo parantaa, mutta testaa kämppäsi tai ulkoinen puoli siitä, että missä on parhaat kentät. Jos sulla on läppäri tai kännykkä nettihommiin, niillä voit testailla eri paikoista Aika pitkälle pääset speedtest ohjelmalla ja sen Down ja Upload jutuilla..
  Minulle ei edes linkki näy ja ennätys on 13.64, normaali 2-8.

 • Ovatkohan edelliset kirjoittajat (varpomaa tuntuu fixuimmalta), liikkeellä mutu-tuntemuksella.
  S5570, nää minun nopeudet on otettu ns. syrjäkylillä ja mökeillä Saimaan ja muiden järvien rannoilla. Ja jos siellä normaali 2-8, ennätys 13.64 Download,speedtest. Niin miten se voi olla vain 2?
  Kenttävoimakkuus voi löytyä parhaimmillaan vaikka marjapusikosta.
  Eräs ongelma on, että mikäli on välimatkaa/heijastuksia, niin on turha yrittää 2100 systeemiä, sen takia nykylaitteissa käytetään hankalammissa paikoissa 900 Mhz taajuutta. Mökkiläisillä oon tähän ongelmaan törmännyt jatkuvasti ja voi olla, että terassilla on normaalikentät, mutta peltikatolla varustetulla mökillä ei saa sisällä oikeastaan mitään yhteyttä.
  Siksi suosittelen, että ottaa läppärin tai kännykän ja testaa mistä saa parhaat kentät mokkulan kanssa. Mokkula on yleensä parempi kuin kännykkä kenttävoimakkuuksista.
  Terveisin Radistiylikersantti.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista