Kysy

5 vastausta

 • Sisäistä näytönohjainta ei voi yleensä vaihtaa, mutta sen voi korvata ulkoisella.

  Kaupallisia ratkaisuja tähän ei käsittääkseni ole juurikaan myynnissä, johtuen lähinnä parin kokeiluerän heikosta menekistä. Mutta tee-se-itse -patenttiviritys löytyy, mikäli läppäristäsi löytyy joko ExpressCard tai miniPCIe -liitäntä.

  Kustannusta ulkoiselle näytönohjaimelle syntyy noin 150 euroa, give or take ja homma vaatii hieman askartelumieltä. Ja samalla täytyy muistaa, että et todnäk saa siltikään näyttiksestä kaikkea irti. Niin ja läppärinä tuota viritystä ei voi käyttää, koska ulkoinen näytönohjain vaatii erillisen virtalähteen ja käytännössä myös ulkoisen näytön.

  Mutta jos kaikista "mutta", "paitsi" -kohdista huolimatta kiinnostaa, aika hyvät ohjeet ulkoisen näytönohjaimen eli eGPU:n rakentamiseksi löytyvät täältä:

  DIY eGPU

 • Jos laitteessa on erillinen näytönohjainprossu, niin onnistuu, muuten se se integroitu emolevylle ja tulee hivenen kalliiksi...

 • Ei voi vaihtaa. Harvassa on ne joihin voi vaihtaa (Joitain erikoisläppäreitä). Läppäriin pitää tehdä hieman erillainen näyttis (Kiinnitys, paksuus) kuin pöytäkoneeseen.

 • PEKKA11-

  Minä oo yrettänny hitisimalla kiinne mutt ei keklannu ku toi näyttis ehti pamahtaa enne ku koko kone oli ees avattu. Kone räjähti se takkkiii ku ES kaatu se prossu päälle ja poksahti se kone toshiba se eka läppäri malli sii specsit 0.5 Ghz prossu näyttis 2x1ghz ja muist e tiiä ku ne o ny päreinä rune khyll pelitti

 • Joihinkin läppäreihin pystyy. Mutta osien hinnaksi tulee suurinpiirtein samanverran kuin kohtuullinen läppäri maksaa. Lisäksi läppärin jäähdytys on suunnisteltu vain yhtä näytönohjainta silmälläpitäen ja jos tehokkaamman vaihtaa niin lämpöongelmat on iso ongelma. Eli jos näytönohjain hajoaa/käy tehottomaksi niin vaihtaminen ei ole kannattavaa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista