Kysy

3 vastausta

 • Tyypillisesti laitteissa on naaraspuolinen RCA - se mikä noissa oman kokemuksen mukaan ensimmäisenä löystyy käytössä on halpojen urosliitinten ulkokehän puristus ja sitä voi korjata puristamalla liitintä hieman pihdeillä.

  Kytkentäkertojen määrä varmasti vaihtelee liittimen valmistajan, materiaalien ja laadun mukaan reilustikin, mutta arvelisin tyypillisen halvahkon RCA-liittimen kestävän muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen kytkentäkertaa. Jos piirilevymallia tungetaan paikalleen ja revitään irti suurella voimalla, juotokset voivat repeytyä jo aiemmin, ellei liitin ole kiinni myös laitteen rungossa. Kontaktipinnat voivat myös hapettua vuosien saatossa, varsinkin merimaisemissa, missä ilmassa on hiukan suolaa, ellei niitä ole kullattu tai pinnoitettu jollain muulla riittävän korroosionkestävällä metallilla.

 • no mikä tahansa liitin löystyy ajan saatossa jos jatkuvasti nyppii ja kiinnittää johtoja siihen

  tosin, kunnon tee-se-itse mies ei siitä lannistu jos liitin hajoaa, vaan ottaa kolvin käteen ja korjaa uuden liittimen siihen, eihän rca:ssa ole kuin signaali ja maadoitus

 • Nuo piirilevyliittimet ovat tämäntapaisia: http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=21736
  Eikös tuossa ensin löysty tuo metallinen rca-naaras tuossa muovikotelossaan ja sitten vasta ala ottaa piirilevyllä olevan juotoksen päälle.

  RCA on siitä huono liitin, ettei maadotuiskuoren ja signaalitapin halkaisijoille tai pituuksille ole oikein standardia. Jotkut liittimet ovat älyttömän tiukkia, kun niissä on juuri tämän vaihtelevuuden takia tuo maadoituskuori muutamana liuskana, jotka taipuvat, kun liitin työnnetään laitteen naarasliittimeen. Halvoissa urosliittimissä signaalitappi ei välttämättä ota kontaktia tai maadoitus jää puuttumaan, kun kontakti naarasliittimeen on heikko.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista