Voiko kaasupullo jäädä vuotamaan?
0
Grillattiin eilen naisporukassa ja nyt muistin, että siitä pulloon kytkettävästä liittimestä (vai joku venttiili) taisi jäädä se kytkin päällä-asentoon ennen kuin otettiin irti. Voiko tuollainen tavallinen kaasupullo jäädä vuotamaan?

9 vastausta

Järjestä:aikapisteet
ei voi jäädä vuotamaan jos liitin on irti pullosta. pullo on aina kiinni asennossa jos liitin on irti, t: metallimies
+2

Kommentoi tätä vastausta

Varovainen saa aina olla. Muistampa tapauksen, kun henkilö löydettiin hoipertelemasta auton luota. Syynä vuotava kaasupullo. Oli kuljetuksessa.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Riippuu liittimien ja grillin venttiilien laadusta. Useissa grilleissä tuo vuotaa hieman. Pullo ei kumminkaan mene tyhjäksi parissa päivässä mutta jos on pitempää aikaa auki niin pullosta saattaa hävitä kaasua.
0

Kommentoi tätä vastausta

Entäs jos pullo on irroitettuna? Voiko se vuotaa silloin ja siinä tapauksessa, kun se kytkin oli on-asennossa kun se liitin irrotettiin pullosta?
0

Kommentoi tätä vastausta

Kiitoksia, kylläpä huojensi tämä tieto! Onneksi on ihmisiä, jotka vielä auttavat eivätkä vaan naura mukamas tyhmille kysymyksille
0

Kommentoi tätä vastausta

Nykyisissä grilleissä on itsessään myös lämpösulkuventtiili joka sulkeutuu jos liekki sammuu vaikka tuulen vaikutuksesta. Siksi sytytäessä on pidettävä kaasunsäätö venttiiliä alas painettuna hetken aikaa. Jo tämän venttiilin pitäisi sulkea järjestelmä kokonaan.

Jos kyseessä on nykyisen standardin mukainen liitin joka painetaan pullon päälle, sen irroittaminen pullosta sulkee pulloventtiilin. Kannattaa kyllä kääntää ventiilin hana kiinni asentoon ennen kuin painaa sen uudestaan kiinni pulloon. Tämäkään ei sinällään ole suuri vaaratekijä, mutta kaasua voi vain hiukan tuhahtaa hukkaan.

JOS grilli ja kaasupullo on ns. vanhaa standardia, eli grillin letku kiinnitetään pulloon kierreliittimellä, ja pullossa on kierrettävä hana, tilanne on toinen.
vanha standardi
http://kuvaton.com/k/Jeu.jpg
nykyinen standardi
http://www.teboil.fi/binary.asp?guid=BD...247&field=image
0

Kommentoi tätä vastausta

Väittäisin nyt kuitenkin oli miten oli mikään ei ole 100% varma koska ihmiset tekee virheitä ja laiteet kuluu.

Pikaventtiili pullo joka on samalla hlö.llä varastossa monta vuotta täytettynä, lämpötilojen vaihtelut jne. saatavat hyvinkin tehdä sille, jopa messingille ja tiivistyspinnoille oman tehtävänsä varsinkin kun se kerran on käytössä vuosien jälkeen.
0

Kommentoi tätä vastausta

kumpi on kiinni vihreä vai punainen väri , kumpi väri auki ?
0

Kommentoi tätä vastausta

Kyllä kaikki voi vuotaa jos huono tuuri sattuu,jopa pullonkuori voi ruostua puhki kun kymmeniä vuosia on ollu alttiina kosteudelle.
HAJU on se paras ilmaisin jos jotain epäilee niin saippuavettä liitoksiin ja jos kuplii niin BINGO vuotaa!
Kaikenmoiset kipinät ja avotulet pidetään sitten nestekaasun ulottumatomissa siis KAIKKI! aina kun liittimiä avataan/suljetaan
0

Kommentoi tätä vastausta