vista ja ubuntuasennus
-2
koneessa on vista. ubuntu ei asennu kirveelläkään vistan päälle..., haluaisin vistan kokonaan pois ja pelkästään linuxin koneeseen. tein ubuntu boottirompun ja käynnistin siltä ja käynnistys katkeaa kokonaan. help!!!!!voiko jollakin ohjelmalla tyhjentää vistan kovalehtä veks ja sitten asentaa ubuntun??????

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ubuntun asennusohjelma kyllä osaa poistaa Windowsin osiot ja formatoida kovalevyn. Jos asennusohjelma katkeaa ilman syytä, niin lataa Ubuntu uudestaan ja polta uudestaan levylle. Polttovaiheessa on voinut mennä jotain pieleen.

Käynnistyykö koko asennusohjelma, vai ilmoittaako se jostain virheestä? Jos ilmoittaa, niin mitä se ilmoittaa?

Pääsetkö edes Ubuntuun asti? Kyseessähän on live cd, joka käynnistää CD:ltä (tai DVD:ltä) Ubuntun. Ubuntussa sitten käynnistetään asennusohjelma (työpöydällä kuvake).

Jos edes Ubuntu ei käynnisty, niin tarkista että koneesi boottijärjestys on sellainen, että se CD:ltä käynnistää ensinmäisenä.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Bittisyydellä (32/64) ja ubuntu versiolla ei ole mitään merkitystä Vistan korvaavan asennuksen kanssa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

ubuntun vika version, ja sitä edellisen. voinko jotekin tyhjentää kovon pois vistasta kokonaan ja asentaa täysin puhtaalle kovolle ubuntun?
0

Kommentoi tätä vastausta

Saatko tekemäsi Ubuntu live rompun käyntiin ollenkaan ? Pitäisi onnistua jos saat sen käynnistymään.
0

Kommentoi tätä vastausta

ei mene edes ubuntuun asti, asennuksen alussa välähtää jokin virheilmoitus ja asennus katkeaa siihen. olen polttanut ubuntussa eri versiota ja aina sama tulos, no koetataan vielä 32 bittistä versiota. kone on fujitsu siemens amilo, 2gb ram.
0

Kommentoi tätä vastausta

Latasitko minkä Ubuntu version? Entä sen bittisyys? 32 vai 64-bit?
-1

Kommentoi tätä vastausta