Vaikuttaako RAID0 aseman osiointi kirjoitus- ja lukunopeuteen?
0
Eli siis olen laittamassa itselleni 2x500Gb asemia RAID0. Koska en mielelläni säilyttäisi kaikkea dataa yhdellä isolla asemalla, ajattelin osioida kyseisen aseman muutamaan pienempään esim 50/200/200/500 tjsp. Aloin miettimään, Vaikuttaako aseman osiointi miten, jos mitenkään, RAID0:n tuomaan nopeuden kasvuun.

Yksi vastaus

Tuskinpa se osiointi ainakaan paljoa vaikuttaa nopeuksiin. RAID-ohjainhan hoitaa saman osioinnin molemmille levyille, eli eikös tilanne ole sama kuin osioinnissa yhdenkin levyn kanssa?

Mutta tiedäthän, että RAID0 tuplaa asemna vikatiheyden, sillä kumman tahansa aseman hajoaminen tuhoaa molempien datan?
Ja kuten aina RAIDin kanssa, raidatun aseman hakuaika kasvaa selvästi, mikä syö saatavaa nopeuden lisäystä. Verrattuna kahden erillisen aseman tilanteeseen, RAID0 ei myöskään hyödy siitä, että käyttöjärjestelmä on eri levyllä kuin mitä joku käsiteltävä tiedosto. Ja käsittääkseni puoliksi softapohjaiset halvat ohjainkortit tai emolevyillä olevat RAID-ohjaimet eivät muutenkaan pääse oikeiden ohjainten nopeuksiin. Ja vielä viimeisenä riskinä, emon (tai erillisen ohjainkortin) hajotessa, uudella emolla (kortilla) olisi oltava sama ohjainpiiri kuin vanhalla, jotta sillä voisi lukea datan raidatuilta levyiltä.

Kokonaisuutena en siis odottaisi ilman ajanottoa huomattavissa olevia vaikutuksia nopeudenlisäyksestä. Mutta säännöllisen varmuuskopioinnin kanssa on syytä olla tavallistakin tarkempi.
+2

Kommentoi tätä vastausta