Kysy

8 vastausta

 • riippuu ja roikkuu, että minkälaisia akkuja kannettaviin pistetään, eihän sitä ihmeitä voi odottaakaan jos läppäreitä saa alkaen 200 eurolla uutena kaupasta

  omasta 4 vuotta vanhasta läppäristä akku on myös ihan sökönä, ei kestä kuin 90 minuuttia vaikka olisi täyteen ladattu, ja myös akun wear rate on 30 prosenttia

  uusi akku kaupasta, mutta niiden hinnat on myös aika suolaisia, joten ainoa järkevä ratkaisu voi olla käyttää läppäriä aina verkkovirrassa

 • Kaverilla myös pari vuotta vanhasta läppäristä meni akku sököksi muutamassa päivässä. Varmaan yleistä vaikka minkä merkkinen läppäri olisi, se on tätä nykypäivää, kun vanha hajoaa ostetaan uusi, tai niin ainakin valmistajat haluavat.

 • Läppäristä kannattaa aina irrottaa akku jos sitä käytetään verkkovirralla.Tiedä sitten onko kysyjä niin tehnyt.

 • "riippuu ja roikkuu, että minkälaisia akkuja kannettaviin pistetään, eihän sitä ihmeitä voi odottaakaan jos läppäreitä saa alkaen 200 eurolla uutena kaupasta "

  200 e laitteelta nyt ei mitään voisi odottaakkaan, mutta tämä maksoi yli 500 e. Pettymystä ei voi oikein nyt sanoin kuvailla

 • Mitään ihmekonsteja li-ion akun elvytykseen ei tietääkseni ole. Kun akku väsyy, se on vain vaihdettava. Jatkossa auttaa, jos akkua ei pidä jatkuvasti täyteen varattuna eikä kovin lämpimässä. Jotkut valmistajat tarjoavat läppäreihin ohjelmaa, jolla akku pidetään normaalisti vain 80 % varauksessa.

  Tietysti on pieni mahdollisuus, että latauselektroniikka on rikki eikä lataa enää akkua täyteen. Jos saisi käsiinsä toisen samanlaisen läppärin, tämänkin voisi vielä testata.

 • Valitettavasti käyttö on niin vaihtelevaa, ettei akkua voi jatkuvasti repiä irti.

  Tätä voisivat myös valmistajat miettiä paremmin. Kun akun ottaa irti, on läppäri epäkäytännöllinen, koska pohjassa on syvennys, jossa on terävähköt reunat ja johon pääsee helposti kaikkea paskaa. Myös akut ovat kenkkuja, ainakin tässä mallissa on sellaiset muoviulottumat, että kerran jos johonkin kolahtaa, niin rikki menee. Ja kun muovi väärästä paikasta pettää, ei akkua saakkaan enää kiinni.

 • Third-Party -akkuja saa muuten ihan hyvään hintaan. Peruskannettaviin irtoaa nimettömien valmistajien akkuja jopa 20 eurolla eBaystä.

 • Läppärin akku kannattaa ottaa rohkeasti pois jos läppäriä käyttää pitkiä aikoja verkkovirrassa. Kestää meinaan paremmin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista