Kysy
 • USB laturin latausteho hidastuu lämpimänä

  Kyseessä Orico QSL-5U 40W USB laturi. 4 porttia 5V 2,4A ja QC2 portti.

  En omista Amp mittaria, mutta nykyään lataus hidastuu parin tunnin kuluttua, kun lataa neljällä normi portilla eri laitteita. Laturi myös lämpenee mielestäni enemmän kuin aiemmin. Antaessa laturin jäähtyä, alkaa lataus sujua.

  Tuossa esimerkki vastaavanlaisesta, missä yksi normi USB portti vähemmän.
  link ]

  Kannataisko laturi avata ja vaihtaa kondensaattori, vai mitkä komponentit latureissa eniten lämpökuormaa antaa ?

  Jos Suomesta saisi edullisesti ja nopeasti vastaavia, en kysyisi, mutta Kiinasta tilaus kesti viimmeksi 3,5 kuukautta, ja Posti yleensä kadottaa paketit.

Yksi vastaus

 • Yleensä se kuormitusta vaativin osa on hakkurivirtalähteen fet transistori, ja löytyy piirilevyltä alumiini tai kupari levyyn kiinnitettynä. Jos kyseessä on pienet virrat, voi olla ettei fet transistoria tarvita, koska itse hakkuripiirikin saattaa pystyä välittämään tarvittavan virran.

  Se että hakkurin antama virta vähenee lämmön noustessa on hyvä merkki toimivasta ylikuormitus suojauksesta, muutoin olisi väistämätön laturin rikkoontuminen edessä hyvin nopeasti. Paranna ilman läpikiertoa laturissa, imuroimalla ilmankierrolle varatut kotelon reiitykset. Älä mene vaihtelemaan kondensaattoreita, ellet selvästi näe jokin turvonneen.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista