USB - > 12V / 2A
+2
Osaisiko joku fiksumpi sanoa, että onko mahdollista saada jostain esim. varavirtalähdettä jossa 12V / 2A ulostulo.

Tarkoituksena siis saada erääseen laitteeseen toimiva ratkaisu kannettavan virtalähteen suhteen. Mieluiten USB - > 12V / 2A. Löytyyhän noita kannettavia virtalähteitä missä pistorasia. Mutta halvempi ratkaisu etsinnässä.

Onnistuisikohan tuo jotenki itse kyhäilemällä?

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Tuossa on se ongelma että usb:n speksit sanovat että siinä saa kuljettaa vain noin 5 voltin jännitettä ja ampeereissa on joka versiolla omat rajoitteensa. Pienlaitteille saa käynnistysakkuja 12 voltin jännitteellä ja varmaan jostain motonetistä saa niille myös koteloja. Joku sähkötekniikasta paremmin perillä oleva voi jatkaa tästä.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Itse en kyllä lähtisi tekemään usb:stä 12v järjestelmää. Korkeintaan saa laitteet rikki vahingossa. Koska et paljasta laitetta tai budjettia niin sanotaan että helpoin tapa mitä itsekeksin on ostaa apukäynnistin. Esim. motonetin pieni apukäynnistin sisältää auton tupakansytyttimen adapterin josta saa helposti napattua 12v jännitteen.

http://www.motonet.fi/fi/tuote/6500965/...nvaravirtalahde

On myös vaihtoehtona tilata muutama ladattava litinium paristo latauspiiri ja 12v jänniteregulaattori ja rakennella itse kolvailemalla tarvittava kapistus.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Itseasiassa ei tarvitse välttämättä olla USB. Tarkoituksena saada modeemista "kannettava" versio. Kyseisen modeemin laturin ulostulo on 12v 2a. Huawei e5186.

http://m.motonet.fi/fi/tuote/900206/Lyijyhyyteloakku-12V-2Ah

Menisiköhän tuo jos alkais itse rakentaa?
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kyllähän tuo motonetin akku menee teoriassa mutta tuolla 2a:n virralla ei kovin pitkää käyttöikää voi odottaa. Tuo 2A on yleensä täydestä latauksesta 0:n volttiin mihinkä akkua ei normaalisti saa päästää. Eli todellinen virta mitä siitä saa on paljon pienempi mitä valmistaja sanoo.

Lisäksi akku ei yleensä ole aina 12v:n jännitteellä toivima vaan heittelee 12.8-11 voltin välillä riippuen varauksesta. Tämä saattaa vahingoittaa laitetta pirkällä ajanjuoksulla.

Järkevämpää on ostaa valmis modeemi missä on akku Esim.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product...a-WiFi-reititin

Tai laittaa akku transistorin kautta jolloin tasaisempi jännite varmistuu.
+1

Kommentoi tätä vastausta

"Kännykästä ei voi jakaa yhteyttä?"

Hei,

Kyllä, se on mahdollista!
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kännykästä ei voi jakaa yhteyttä?
Ja höpö höpö! Otahan asioista selvää, satusetä!
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kännykästä ei voi jakaa yhteyttä?
-3

Kommentoi tätä vastausta