Kysy
  • Ubuntun asennus Windows 8.1:n rinnalle (osiointi)

    Asus merkkisessä koneessa on windows 8.1 ja kovalevyllä kaksi osiota ( C: ja D:), joista D: osio on suurempi. Nyt tarvitsen neuvoja, kuinka asentaa ja osioida Ubuntu rikkomatta windowsia?

    osiointi ubuntu Windows 8.1

2 vastausta

  • no jos meinaat asentaa ubuntun d: osiolle, niin pidä vaan huoli ettei siinä ole mitään tärkeää dataa, ja ala asentaa ubuntua, ja seuraa ohjeita ja valitse kohdeasemaksi d, ubuntun asennus pitää huolen mm. dual bootin laatimisesta (asenna grub)

    mutta jos haluat luoda ihan uuden osion, niin siihen löytyy työkalut suoraan windowista (disk manager), tai sitten joku muu softa jolla voi luoda, muokata ja poistaa kiintolevyosioita, esim easeus partition master, tai linuxilla vaikka gparted, googlen avulla löytyy oppaita miten osioita manageroidaan

  • Täältä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17763.0 löytyy ohjeet miten käyttää Windowsin omaa käynnistyslataajaa Linuxin käynnistyksen valintaan. Ohjeessa puhutaan Vistasta, mutta ohje pätee myös Windows 7, 8 ja 10 kanssa. Ladataan vain uusin versio EasyBCD ohjelmasta.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista