Kysy
 • Toistaako Blu ray asema DVD levyjä paremmin kuin tavallinen DVD asema?

  Bluray asemassahan on erillainen "terävämpi" laser, toistaisiko se siis hiukan kuluneitakin dvd levyjä paremmin kuin (halvempi) tavallinen DVD asema?

  asema Blu-ray dvd

4 vastausta

 • Tämä riippuu aivan vertailtavista laitteista. Jos vertaillaan jotain ikivanhaa DvD-soitinta ja uusinta mallia olevaa Bluray soitinta, niin Bluray saattaa suoriutua paremmin, sillä se käyttää DvD:n toistamiseen uusimpia DvD:n toisto tekniikoita, joita ei ollut olemassa vertailussa olevan ikivanhan DvD-soittimen aikaan.

 • Ei toista paremmin. Bluray käyttää lyhyempää aaltopituutta kuin DVD en tiedä tarkemmin millä tavalla se olisi "terävämpi".

  Erot ovat samat kuin eri DVD-soittimien kesken, tietyt merkit omasta kokemuksestani lukevat levyjä paremmin kuin toiset. Pätee myös blu-ray -soittimiin.

 • DVD-soitin tuottaa PAL/NTSC muotoista kuvaa, kun taas bluray-soitin skaalaa kuvan ylöspäin Full-HD muotoiseksi. Monet DVDt on tehty leveämmiksi kuin, mitä vanhassa tv:ssä pystyi edes katsomaan.

  Oman kokemuksen mukaan omalla Samsungin Blueray-soittimella vanhat DVD:tkin näyttävät selvästi paremmilta Full HD-telkkarissa. Joskus jopa miettii kannattaako ostaa jo omistamaansa DVD:tä Blurayna, kun se DVD kuva on aivan kelvollinen.

 • Jo muutaman vuoden omistamani Sony-merkkinen blu-ray -soitin toistaa parhaimmillaan dvd-levyt yhtä terävinä kuin blu-ray -levytkin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista