Kysy

4 vastausta

  • Tämä riippuu aivan vertailtavista laitteista. Jos vertaillaan jotain ikivanhaa DvD-soitinta ja uusinta mallia olevaa Bluray soitinta, niin Bluray saattaa suoriutua paremmin, sillä se käyttää DvD:n toistamiseen uusimpia DvD:n toisto tekniikoita, joita ei ollut olemassa vertailussa olevan ikivanhan DvD-soittimen aikaan.

  • Ei toista paremmin. Bluray käyttää lyhyempää aaltopituutta kuin DVD en tiedä tarkemmin millä tavalla se olisi "terävämpi".

    Erot ovat samat kuin eri DVD-soittimien kesken, tietyt merkit omasta kokemuksestani lukevat levyjä paremmin kuin toiset. Pätee myös blu-ray -soittimiin.

  • DVD-soitin tuottaa PAL/NTSC muotoista kuvaa, kun taas bluray-soitin skaalaa kuvan ylöspäin Full-HD muotoiseksi. Monet DVDt on tehty leveämmiksi kuin, mitä vanhassa tv:ssä pystyi edes katsomaan.

    Oman kokemuksen mukaan omalla Samsungin Blueray-soittimella vanhat DVD:tkin näyttävät selvästi paremmilta Full HD-telkkarissa. Joskus jopa miettii kannattaako ostaa jo omistamaansa DVD:tä Blurayna, kun se DVD kuva on aivan kelvollinen.

  • Jo muutaman vuoden omistamani Sony-merkkinen blu-ray -soitin toistaa parhaimmillaan dvd-levyt yhtä terävinä kuin blu-ray -levytkin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista