Kysy

7 vastausta

 • Toimii kyllä, jos tuotteessa on vaihtoehto käyttää joko 100v tai 220v niin muista valita 220v. Eikä tuo adapteri liity juuri mitenkään tuohon volttien määrään, tuo vain muuttaa litteät pistokkeen päät pyöreiksi että käy suomen pistorasioihin.

  Edit: Olen itsekkin tilaillut de:ltä tavaraa ja muistaakseni sielä on useimmille tuotteille suoraan suomen pistorasioihin kelpaava versio. Maksaa ehkä pari euroa enemmän mutta pitkän päälle helpompi ja turvallisempi kuin adapterin kanssa leikkiminen.

 • Kannattaa ennemin ostaa sieltä dx:stä näitä tulevaisuudessa:
  http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13525

  Kestävät paljon paremmin kuin tuollaiset pienet ja halvat rimpulat, niihin käy myös brittien pistokkeet jolloin esim. amazon.co.uk:sta tilatut laitteet voi kytkeä seinään ja ovat tukevasti rakennettuja.

 • Kyllä toimii. Jos olet noita Dealextremen adaptereita tilaamassa niin kannattaa tilata samalla useami koska ovat ahkerassa käytössä vähän herkkiä hajoamaan.

 • Toimii joo, mutta mitenkään paras mahdollinen ratkaisu tuo ei sähköturvallisuuden kannalta ole.

  Adapterin ja "litteäpistokkeisen" jenkkilaitteen välistä voi helposti saada jopa tappavan sähköiskun, kun jenkkilaitetta työntää adapteriin sen ollessa pistorasiassa tai jos laite irtoaa adapterista sitä vedettäessä - väliin jää nimittäin sormenmentävä rako, kun sähkö jo kytkeytyy jenkkilaitteen pistokkeisiin.

  Lisäksi suurin luvattu virta adapterin läpi on vain 6 A (eli n. 1400 W). Jos ne vielä kerran hajoavat helposti (omani ei kylläkään ole satunnaisessa käytössä hajonnut), ainakin jos kuori jotenkin hajoaa, jännitteiset osat voivat olla huomaamatta paljaana.

  Ja vielä, jos laite on speksattu vain 220 voltille, Suomen nimellisesti 230 V:n ja maksimissaan 240 V:n jännite voikin jollekin kiinanihmeelle olla liikaa, jos se on (esim. kustannusten säästämiseksi) oikein tiukasti mitoitettu vain 220 voltille. Adapterilla ei näyttäisi olevan CE-hyväksyntää, eli niitä ei käsittääkseni saisi Suomessa myydä.

 • CE ei ole hyväksyntä vaan tarkoittaa että valmistajan mielestä laite on euroopan standardien mukainen. Sähkölaitteita ei ennakkotarkasteta nykyään.

 • "Adapterilla ei näyttäisi olevan CE-hyväksyntää, eli niitä ei käsittääkseni saisi Suomessa myydä."

  CE-merkki on nykyään pelkkä vitsi, sen saa ostettua rahalla melkein missä maassa tahansa ja useimmat taitaa painaa sen ihan ite ilman turhia tarkistuksia. Eikä tukes jaksa kaikkia suomeen tulevia laitteita tarkistaa, ellei sitten joku heille ilmoita että se on vaarallinen. Eli siis suoraan sanottuna saattaa jossain kiinan perämetsissä tehdyt sähkölaitteet olla turvallisempia kuin jotkut euroopassa tehdyt CE-merkin omaavat laitteet.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista