Kysy
 • Tietokoneen kotelon avaaminen ja imuroiminen.

  Tietokoneen koteloa avattaessa, säätäessä siellä jtn tai imuroidessa, pitääkö tietokoneen johto olla töpselissä kiinni, eli niin että virta kulkee? Voiko sähköiskuja saada kun koskettelee johtoja ym.?

7 vastausta

 • Tietokoneen poweri eli virtalähde on kyllä vielä erikseen koteloitu, joten töpselin seinässäolo ei sinänsä aiheuta sähköiskun vaaraa jos pelkän kotelon aukaisee.
  Powerin nyt tietysti voi myös aukaista, mutta silloin sähköjohto on syytä irroittaa.
  Imuroidessa ei kannata käyttää keinomuoviharjaista imusuulaketta
  http://www.villakoira.com/images/prodbi...11273qPrt6C3994
  Tse voi aiheuttaa osia hinkatessaan staattista sähköä joka voi olla haitallista
  Eikä myöskään pelkkää imurin metalliputkea
  http://www.villakoira.com/images/prodbi...11273qPrt6C3994
  muovista kärkeä voi käyttää yhdessä paineilman kanssa jolla pölyt saa liikkeelle eri pinnoilta.
  paineilmana kannattaa käyttää pullotettua puhdistukseen tarkoiettua ilmaa, sillä kompressorien ilmassa voi olla mukan epäpuhtauksia ja öljyjä. Pullotettu paineilma on puhdistettua.

 • itsellä ei oo ollu koneessa kuoria vuosikausiin.. ei oo tullu iskuja.. mutta itse oon puhdistanu heatpipe jäähyt sellasella pienellä paineilmapullolla jota saa ainakin class ohlsonilta..

 • Sähköiskun vaaraa ei ole, ellei mene virtalähdettä availemaan. Kaikista suositeltavinta olisi pitää sekä itsensä, että kone maadoitettuna. Itsensä voi maadoittaa siihen tarkoitetulla rannekkeella (tai vaikka pitämällä kiinni lämpöpatterista). Kone pysyy maadoitettuna, kun pitää virtajohdon seinässä.

 • eikun sähkö lakkaa virtaamasta koska kotelo on auki durr hurr

  tietenkin töpseli irroitetaan ensimmäisenä kun koneen sisältöä aletaan käsitellä, ja mieluusti vielä maadoitetaan oma keho jollain rannekkeella tai koskemalla jotain metallia

  jotain myyttiä on siitä että imurointi voi aiheuttaa varauksia kotelon sisälle, koska kuiva ilma virtaa muoviosien lävitse ja kipinöitä voi lennellä, en osaa sanoa... itse tyydyn vain puhaltamaan enimmät pölyt pois, vaikka sitten leijumaan huoneeseen kunhan vain kone toimii siivoamisen jälkeen

 • itse veisin koneen johonkin varastoon/ulos tms ja puhaltaisin paineilmalla polyt pois, ei sillä imurilla ensinäkään saa kaikkia pölyä pienimmistä koloista.

  JA tässäkin kohtaa saa taas käyttää sitä omaa järkeä(jos sitä löytyy)

 • Kyllä suosittelisin ottaa töpsöli irti koneesta/virrat pois koneen powerista,
  ennen kuin menee sinne sorkkimaan nuo ovat hyviä kotelon puhdistukseen!

  Pölynimurin tarvikesarja
  http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tek...ikesarja-23630/

  Dust Off
  http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tek...Dust-Off-36520/

 • Töpseli vaan irti ja hommiin. Kaverin kanssa oon näpränny konetta ihan sormin, töpseli seinässä eikä sähköisku(j)a tullut.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista