Kysy

2 vastausta

  • Todennäköisimpänä veikkauksena pitäisin emolevyn vikaa (ehkä hajonneita kondensaattoreita), toisena listalla olisi virtalähde.

    Jos kyseessä on pöytäkone, virtalähteen vaikutusta on yleensä helppo kokeilla, kun vaan saa jostain toisen lainaksi. Virtalähteen voi myös irrottaa koneen muista osista ja yrittää pakottaa käyntiin yhdistämällä sen vihreän johdon mustaan rautalangan pätkällä tai vaikka paperiklemmarilla. Käynnistymisen jälkeen virtalähteen ja virtakytkimenkin toiminnan voi mitata yleismittarilla. Kytkimen voi tietysti testata vaikka paristolla ja lampulla.

    Helppoa on myös irrottaa muistikammat, kokeilla vaikuttiko käynnistymiseen, ja jos auttoi, laittaa ne yksi kerrallaan takaisin paikalleen välillä kone käynnistäen. Virtajohdon pitää olla irti kampoja irrottaessa/asennettaessa. Myös kiintolevyn ja optisen aseman voi irrottaa kokeeksi, eli käynistymistä voisi kokeilla pelkän näytönohjaimen ja virtalähteen ollessa kiinni emossa.

    Mutta emolevyn testaaminen onkin jo sitten paljon hankalampi juttu, se voi vaatia asiantuntija-apua, mikä taas ei vanhassa koneessa välttämättä rahallisesti enää kannata.

  • Tarkista onko takaseinässä verkkokytkintä?
    Ettei pikkuveli olisi tehnyt pientä pilaa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista