Tekstinkäsittelyongelma Word vs. Works tekstinkäs.
+1
En ole hankkinut erikseen tuota Office-pakettia, minkä mukana tulisi kai se oikea Word-kirjoitusohjelma, joten on tyytyminen koneen ja Vistan mukana tulleeseen Windowsin Works tekstikäs.ohjelmaan. Kuitenkin työnantajilla on järjestään käytössä Word ja nämä kaksi ohjelmaa eivät toimi 1:1, kouluttajanikin sanoi, että tekstini ja sarakkeet olivat paikka paikoin ihan levällään, kun avasi hakemukseni Wordilla.

Onko olemassa mitään keinoa tuottaa virheetöntä tekstiä sommitteluineen Worksilla tai muilla netistä ladattavilla, mistä voisi samalla katsoa, miten se aukeaa lukijalleen Wordina? Olisi todella arvokas tieto ja kiitän julmetusti oikeasta, toimivasta avusta.

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kannattaa katsoa mihinkä tiedostomuotoon tallentaa sen dokumentin.. En nyt Worksiin ole kovemmin tutustunut, mutta wordin perus tiedostomuoto on .doc, joten jos olet johonkin muuhun muotoon tallettanut sen niin voi olla että Wordilla avatessa se dokumentti voi muuttaa muotoa. Eli tallenna .doc muotoon, mikäli et ole jo aikaisemmin niin tehnyt. Luulisi Worksillakin onnistuvan.

Mikäli olet .doc tallennusmuotoa käyttänyt niin sitten en osaa kyllä sanoa mikä on vikana.. Ja mikäli uudella Worksilla pystyy .docx tiedostoja luomaan niin kannattaa muistaa että ne ovat tarkoitettu avattavaksi vain word 2007 ja sitä uudemmilla versioilla!

Ja nykyäänhän on tosiaan myös saatavilla ihan päteviä ilmaisia tekstinkäsittely/office paketteja.

Libre office
link ]
Open office
link ]

Noi molemmat muistuttavat toiminnaltaan aika paljon word 2003 versiota ja ovat aika yksinkertaisia käyttää. Ja niillä onnistuu myös .doc muotoon tallentaminen, eikä ole ongelmia jos wordilla avaa noilla tehtyjä .doc tiedostoja.

Ja yksi vaihtoehto on myös tallentaa teksti .rtf muotoon eli rich text format. Sitä pitäisi kanssa lähes jokaisen tekstinkäsittelyohjelman tukea.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Suosittelen kuitenkin hakemukset sun muut lähettämään PDF formaatissa. PDF näkyy varmasti vastaanottajan päässä täysin samalla tavalla kuin lähettäjälläkin ja on muutenkin suositeltava tallennusmuoto dokumenttien lähettämisessä. Tästä ei tietysti paljoa ole iloa jos dokumenttia pitää vastaanottajan pystyä muokkaamaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Tuo ongelma tulee nimenomaan rtf-muodossa, jolloin teksti leviää ja sarakkeet. Täytyy kokeilla tuota .doc tai .docx muotoa ja miksei pdf:näkin, sillä hakemukseni eivät olekaan tarkoitettu työnantajille mistään muusta syystä kuin luettavaksi, ei tosiaankaan muokkailtavaksi. Libre Office ja Open Office varmaan ovat lähempänä Wordia kuin Winkun Works tekstik.
0

Kommentoi tätä vastausta