tarvitsenko VPN
0
jaa älypuhelimella netin joka on ainut yhteyteni ja teen kaikkea sillä yhteydellä internetissä,tarvitsenko VPN? ja minkä? onko hyviä maksuttomia?onko helppo ottaa käyttöön?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Parempi ilman, kun maksuttomalla VPN:llä, joka ei varmaa turvaa taatusti tarjoa. Jostain niidenkin rahaa pitää saada.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Vpn estää jossain määrin mainostajien seuraamista ja riippuen vpn:n tarjoajasta voi tarjota dns:ään perustuvaa haittaohjelmasuodatusta. Muu internet näkee liikenteesi tulevan vpn:n tarjoajan ip:stä. Se miten vpn:n tarjoaja logittaa yhteyksiä ja säilyttää logeja, ratkaisee paljon. Parhaimmillaan ne poistetaan liukuhihnalla, jolloin yhteys on hyvin anonyymi, pahimmillaan myy parhaiten tarjoavalle firmalle kaiken. Freedomea itse käytän luurissa ja toimii hyvin, ei hidasta 50 megan yhteydellä ainakaan lainkaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta

VPN:llä ei tee toki ns. normaalissa "kotikäyttäjän" tekemisessä mitään mutta väite, että se ei olisi turvallinen ja se vain "muuttaa oletuspaikan" on ihan totaalista hölynpölyä. Ja jotenkin tuntuu, että vastanneet (ja kysyjä) ei VPN:n luonnetta ole ymmärtänyt.

VPNää käytetään kahden eri pisteen välisen yhteyden salaamiseen eli esim. tietokoneen (tai puhelimen) ja työpaikan VPN-palvelun, jonka kautta tietokoneen (tai puhelimen) kaikki internetliikenne kulkee. Se, että "paikka muuttuu" (vpn-palvelun paikaksi) on VPN:n perusluonteeseen liittyvä juttu. Joidenkin ulkomaisten videotoistopalveluiden (maarajoitusten) kiertämiseksi VPNn paikan vaihto-ominaisuutta käytetään mutta se ei ole se syy miksi VPN on olemassa.

VPN liikenne on "salattu" ja jotta liikennettä voi käsitellä, niin liikenne pitää purkaa (ja salata kun sitä lähetetään). Salaamiseen ja purkamiseen tarvitaan laskentatehoa. VPN-palvelulla on yleensä riittävästi potkua, jotta vpn-yhteyksissä voidaan ylläpitää 10+mb/s nopeuksia (nopeudet tosin riittpuvat palvelun kuormittumisesta eli montako vpn-yhteyttä palveluun on otettu) mutta ongelmana onkin se toinen puoli eli käyttäjän väline.

Tietokoneissa riittää laskentateho pitämään yllä VPN-yhteyttä hyvillä "nopeuksilla" Mutta sitten puhelimet.. vaikka puhelimien piirit on ihan hyviä, ei niistä ole oikein käsittelämään "vahvaa" VPN salausta siten, että yhteysnopeus pysyisi lähelläkään vaikkapa 50mb/s 4g-yhteyden normia. En ole itse kokeillut tuota "netin jakamista ja vpn:n päällä olemista mutta minä odottaisin nopeudeksi "ykkösmegatavuja sekunnissa" eli sitä voisi käyttää sähköpostin lukemiseen, whatsappiin, facebook messengrin käyttöön mutta ei juurikaan muuhun. Ja VPN:n + yhteyden jaon ollessa päällä puhelimen muut toiminnot hidastuisivat ihan älyttömästi..

VPN yhteys puhelimessa ja sitten yhteyden jakaminen, jotta monet tietokoneet voisivat käyttää VPN:llä "hoideltua" nettiä ei minusta ole mitenkään järkevää koska puhelimen laskentatehon takia yhteys hidastuu ja se hitaus määrää sen miten vikkelästi netti jaettua yhteyttä käyttävissä laitteissa toimii. Puhelimesta ei oikein kannata tehdä pullonkaulaa.

Jos VPN:n salausta (ja paikan vaihtoa) tarvitaan niin suosittelen laittamaan puhelimesta yhteyden jaon päälle ilman VPN:ää ja sitten tietokoneesta (tai toisesta) pistetään se VPN käyntiin, jolloin yhteysnopeutta rajoittaa oma tietokone ja vpn-palvelun kapasitetti.
0

Kommentoi tätä vastausta

Et tarvitse VPN yhteyttä.Et tee sillä mitään eikä se ole turvallinen.VPN ainoastaan siirtää sinun oletus paikkaasi missä puhelin on.Toisinsanoen vaikka maakoodia.Samalla saat yhteyden puhelimeesi hidastumaan, koska puhelimesi netti kulkee monen serverin kautta.
Hyvin turhake ohjelma koko (VPN),liikkuessasi EU alueella ovat nettiyhteydet operaattorilla uuden lain mukaan suunilleen samanhintaisia kuin Suomessa, tai kohdemaassa.Samalla samat sivut kuin täällä, pitää toimia EU alueella.Joten olet paremmin suojattu kun et käytä VPN yhteyttä, sillä et tiedä minkä serverin kautta nettisi toimii jos käytät VPN yhteyttä.
-5

Kommentoi tätä vastausta