Kysy
 • subbarille oma vahvistin

  Haluaisin tehä subbarille oman vahvistimen mikä tuottaa sit ne matallimmat äänet eikä mitään diskantti paskaa.Mistä löytyis piirilevy simmoseen tarkoituksena ei ole kuitenkaan tehdä mitään hirveen isoo hommaa misä menee miljoona vuotta aikaa rakentamiseen.Joten joku pieni minkä voi helposti väsätä amiksessa.Käyttäisin nyt jotain 40 wattista subbaria tähän projektiin.

  En ota vastaan vastauksia heh ebin trolli osta kaupasta spurdo spärdö yms ketä paskaa väsää kun sitä saa pöntöstäkin :) TARKOITUKSENA ON RAKENTAA VAHVISTIN EI OSTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  subwoofer äänentoisto

4 vastausta

 • matalat taajuudet saa irti vaikka kahden tuuman diskanteista, mutta eriasia onkin se, kuuluuko ne mihinkään

  ja 40 wattia ei paljoa auta, jos oikeasti mennään mataliin, 15-40 hertsin taajuuksiin, kymmenkertaista vahvistin 400 wattiin niin voi jotain kuuluakin

 • Valmis rakennussarja on kyllä aika hyvä tapa aloittaa vahvarirakennus, ellei elektroniikasta vielä paljon ole kokemusta tai osaamista. Sen verran sinänsä yksinkertaisessakin vahvarissa kuitenkin tulee huomioitavaa vastaan. Taloudellisessa mielessähän tavallsita vahvaria ei nykyään kannata itse rakentaa, mutta kokemuksena se on varmasti opettavaista ja ainahan on hienoa päästä toteamaan, että onpa itse tehty.

  40 W lienee siis elementin jatkuva tehonkesto? Vaikkei yhden luvun perusteella pitäisi tuomita, niin kokemukseni perusteella en kovin ihmeellistä bassotoistoa sellaiselta lähtisi odottamaan. Pienessä tilassa (kuten auto tai pienehkö huone) varmaan jotain potkua sillä voisi toki saada. Sinänsä 40 W:n teholla kyllä saa yllättävänkin paljon bassoa, jos subi vaan on herkkä, mutta yleensä elementti joka kestää noin vähän, ei ole kovin suuri tai laadukas. Ja suuri koko (joko elementin tai kotelon) taas melkeinpä on bassosta puhuttaessa avain herkkyyteen.

 • Nämä ns."400 wattiset" vahvistimet ovat useimmiten todellisuudessa jotain 40-50 wattisia, on vain mennyt "hieman" puurot ja vellit sekaisin todellisuuden ja mainoslauseiden kanssa, tuollaisia lukuja valmistajat usein ilmoittavat mutta siinä on kyseessä pmpo tehoista, ei todellisista (rms) tehoista jotka ovat huomattavasti pienemmät.

 • Ehkä aloittelijan on parempi tyytyä rakennussarjaan, vaikkapa tuohon ensi alkuun:
  http://www.mediaplazashop.com/smart_kit...hvistin_60w_rms
  Nuo 400 w jne ovat lähinnä teini-corolla osaston juttuja ;)

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista