SoundMAX äänet ei kuulu kuin etukaijuttimista
-2
Eli ongelmana on sellainen,että tietokoneessani ei kuulu kuin etukaijuttimista ääni. Soundmax asetuksia on jokaista muuteltu, tuloksetta. Soundmaxsista kun laittaa kaijuttimien testin päälle silloin kaikki toimii hienosti. Kaikki kaijuttimet on kytketty oikeisiin rööreihin. Epäilisin nyt jotain asetus vikaa kun testissä kaikki kuitenkin toimivat. Käytössä on siis etu,taka ja subwoofer kaijuttimet,kaikki omiin kanavoihinsa emolevyyn.

Käyttis on Windows 7 ja emolevy Asus P5Q Deluxe.

11 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Mulla oli joskus joku kaiutin systeemi niin kun laittoi niihin esim. cd:ltä stereo ääntä niin se tavallaan pakotti äänen kahdesta kaiuttimesta mutta kun laittoi elokuvan äänet niin tuli kaikista. Eli stereoääni tulee vain kahdesta kaiuttimesta eikä voi mitään. Toivottavasti tajusit.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Yllä oleva vastaus on aivan oikea.Stereo äänet kuuluvat ainostaan etukaijuttimista ja subwooferista.Toisinsanoen 2.1 ääni.5.1 ääni on tarkoitettu (Dolby,DTS) äänen purkuun joka on monikanava ääntä elokuvissa jne. toisinsanoen äänitehosteet tulevat takakaijuttimista.
Jos SoundMax toistaa kokeillessa kaikista kaijuttimista niin silloin ääniasetuksesi on aivan oikein.
Netistä voit googlaamalla ladata vaikka 5.1 ääntä ja kokeilla kuuluuko tehosteäänet myös takakaijuttimista.Lataa samalla tavallista Strereo ääntä niin huomaat eron.Stereo ääntä ei voi purkaa kaikista kaijuttimista yhtäaikaa, koska se on vain kaksi kanavaista.(2.1) Dolby ja DTS äänet ovat viisikanavaisia,monikanavaääntä.(5.1 tai 7.1)Piste 1 on subfooweri eli basso ääni...
+1

Kommentoi tätä vastausta

"Kantsuu tarkastaa johdotukset, onko liittimet kiinni? Saako virtaa? Yleensä läpikäymällä kaikki alusta asti löytää sen munauksen mistä johtuu. Asennat alusta asti kokonaan uusiksi." Ei tuossa systeemissä ole mitään vikaa, se toimii kuten pitääkin, stereo stereona ja tilaääni tilaäänenä.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kokeile laittaa monikanavaisen elokuvan äänet, jos sitten kuuluu kaikista mutta musa ei niin silloin on tuo stereoäänen "pakotus" kahdelle kajarille kyseessä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kaikissa on omat vahvistimet kun kyseessä on logitechin tietokone kaiuttimet edessä sekä takana. Molemmat omalla vahvistin systeemillään. Sekä basso erillinen jossa oma vahvistin myös.

Täytyy kokeilla tuota monikanava juttua.

-ap
0

Kommentoi tätä vastausta

Kiitoksia hyvistä vastauksista,kaikki on kyllä oikein asennettu ja ilman sitä sonic focus täppää kuuluu juurikin kaikista kaiuttimista ääntä kun syöttää monikanava ääntä. Mutta vaikka syöttää stereo ääntä ei basso mukana ole vaikka ilmeisesti nyt pitäisi?

Ja jostain lueskelin,että olisi jotain ohjelmia olla jotka muuttaa sen stereo äänen monikanavaiseksi niin saisi perus spotifyn toimimaan sillä. Onko kellään kokemusta?

Hieman kerkesi tämä unohtumaan :D

-ap
0

Kommentoi tätä vastausta

Unohtui lisätä. Että silloin saa toimimaan kaikki kun laittaa SounMAX:sta päälle Sonic Focus äänen korjaimen,mutta en sitä halua käyttää kun musiikkia kuuntelee niin hiljaisemmissa kohdissa äänet "leijuvat" eli äänen voimakkuus kovenee ja hiljenee.

Tosiaan vaihdoin tuohon emolevyyn juuri eli ei ole minulla koskaan toiminutkaan.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Oikeinkirjoitusta ja kielioppia voisi kysyjä opiskella.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Se on kaiutin eikä kaijutin.
-4

Kommentoi tätä vastausta

Onko sinulla Vahvistin jonka kautta olet kytkenyt emolevystä ulostulon vai jokin muu erillinen kaiutin systeemi...
Yleensä vaaditaan niinsanottu vahvistin väliin että äänet saa oikein, vaikka emolevyn äänipiiriltä tai äänikortista,kuulokkeilla kylläkin pystyy kuuntelemaan suoraan....
-4

Kommentoi tätä vastausta

Kantsuu tarkastaa johdotukset, onko liittimet kiinni? Saako virtaa? Yleensä läpikäymällä kaikki alusta asti löytää sen munauksen mistä johtuu. Asennat alusta asti kokonaan uusiksi.
-4

Kommentoi tätä vastausta