Smart Tv ja Internetselain.
+2
Kun kukaan ei tunnu tietävän miten sellainen inter-selain toimii. Kai se kaipaa vähintään mokkulan. Onko valmistajan määrittelemä selain? Toinen on, että miten sitä ohjataan näytössä?
Jos jollakin on kokemuksia, niin kiitos jo etukäteen neuvoista.

26 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ennenkuin ostat Smart TV:tä siinä uskossa, että netti toimii, niin käy kunnolla kokeilemassa jossakin. Mulla on jonkin aikaa ollut Samsungin Smart ...8005 eli se missä "on" vaikka mitä ominaisuuksia. Todellisuudessa laitteen selain on todella hidas vaikka sitä käyttää nopealla kiinteällä yhteydellä. Lisäksi ladattavissa on vaikka mitä sovelluksia (YouTubet, erilaisia uutispalveluita,...), mutta niiden toiminta on satunnaista. Elokuvapalvelut toimivat myös miten sattuu, sillä niiden Samsung-sovellukset ovat aivan erilaisia kuin samat PC:llä netissä.Samsung mainostaa laitteen toimivan kuin tietokone " Miksi käyttäisit tietokonetta, jos voit yhtä hyvin surffata Smart TV:llä". Tämä maonislause on täyttä puppua, Samsung sanoi mainonnan olevan heidän lakimiestensä tarkistamaa ja ok, Samsungin tuesta en ole saanut mihinkään ongelmaan mitään apua, pyytävät vain päivittämään ohjelmaversiota vaikka uusin on jo käytössä. Myyjäliike menee sitten taas Samsungin lausuntojen taakse. Sain jopa kommentin, että kyllä se laitteen netti toimii ihan ok mutta on vaan hidas.
Yle-Areena toimii kevyemmin kuin muut selainTVohjelmat,näkyy mutta ei luotettavasti. TV-kaista ei toimi ollenkaan kun laitteen netti on niin hidas. YouTubet toimii satunnaisesti ja vain osa videoista näkyy kun TV-sovellus on erilainen kuin netissä PC:llä. Sovellusten ja netin ohjaaminen millä tahansa mukana tulevalla ohjaimella on tosi hankalaa. SmartTV:t näyttävät olevan kuluttajien suushuijjausta.
+15

Kommentoi tätä vastausta

Koko viikonlopun olen yrittänyt saada Smart tv-yhteyttä, ei onnistu, jää vain tilaan "yhdistä". Laite on Philips 47PFL6907T/12. Mulla on Wlan-verkko kotona, ja siihen se kyllä yhdistää mutta ei sitten enää SmartTV-ominaisuuteen? Ohjeissa sanotaan, että valitse vain SmartTV-toiminto kun olet kotiverkossa niin homma ok. Kuka osaisi auttaa?
+10

Kommentoi tätä vastausta

Videollahan kerrotaan että, nettiyhteys saadaan langalla, tai
langattomasti. Eli mokkula tai lanka/langaton modeemi.
+8

Kommentoi tätä vastausta

Nyt kun on selvää, että tarvitaan nettiyhteys, niin onko jollain kokemuksia, miten tv:n selainohjelma toimii? Pääseekö esim. Katsomoon ja Ylen Areenaan näppärästi?
+5

Kommentoi tätä vastausta

Ei tietääkseni ole missään "mokkulaa" vaan tv:een pitää saada signaali jostakin ulkoisesta laitteesta, wlan-modeemi tai läppäri jne. Jos haluat käyttää tv:tä internetin selailuun niin on pakko olla nettiyhteys. Elikkä jos raahaat tv:een mökille niin et pääse pelkällä tv:llä nettiin.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Samsungin selain on tarkoituksella huono ja hidas, jotta porukka käyttäisi enemmän näitä appseja. Parempaa selainta ei ole tulossa, vaan nykyinenkin saattaa poistua. Netin neutraalisuus senkun murenee.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Moi! Mulla on LG smart tv. Mista voi johtua, kun aiemmin yhdistyi kaapelilla meidan nettiin eika kaytetty wifia. Yhtakkia kaapeli ei enaa yhdista mut wifilla paasee nettiin kylla. Ja siis kylla kaapelissa ei ole vikaa ja on kunnolla paikoillaan... Voiko olla olemssa joku esto jos vaikka lapset ovat rapeltaneet ettei enaa yhdista kaapelin kautta? Joo I know jonkun mielesta tyhmia kyselen ja silleen, mutta nyt ois mahdollisuus jonkun fiksun auttaa tyhmempaa :)
+4

Kommentoi tätä vastausta

Philips xxPLF6xxxT/12 sinun pittää ensin päivittää tuoreinpaan ohjelmaversioon,joko yhdistämällä kaapelilla reitittimeen,tai hakemalla tietokoneella päivitys Philipsin sivulta USB-tikulle ja päivittää tv:n käyttöohjeessa kerrotulla tavalla tikulta.Lue ensin käyrttöohjeesta miten tikulta päivitetään. Samat ongelmat kokenut
+3

Kommentoi tätä vastausta

Asia on ratkaistu, tietoneen kautta nään nyt mielettömän määrän kanavia. Näytönohjain tai virta ei riittänyt HDMI-kaapelin välityksellä. Eli joutuu hivenen fixailemaan.
+2

Kommentoi tätä vastausta

apua auttakaa miten saan näkyyn teeven kautta . olen ostanut kaiken laisia vastaanottajia te taakse mut ei toimi teevessä sisäinen rakenettu oletus netti selaita ei tule vaikka yhteys on jajettu
+2

Kommentoi tätä vastausta

Olet liian laiska etsimään itse,joten myöskin lukeminenkin taitaa olla kovin työlästä,onneksi me olemme aina auttavaisia ja laitamme sinulle vastauksen oikein videon muodossa.

http://www.youtube.com/watch?v=mNyMNE3CQjo
+1

Kommentoi tätä vastausta

Ensiksi pitää sanoa, että lue nyt ihmeessä ensin se TV:si käyttöohje!!!
Toiseksi joissakin Smart TV:ssä on WiFi valmius, mutta vaatii USB-sovittimen.
Kolmanneksi jos TV:ssä on se jo valmiina, niin yhdista langattomasti omaan WLAN-verkkoosi tai sitten vedä verkkojohto modeemistasi TV:lle.
Mikäli et tuota osaa, niin manuualissa se taatusti on selvitetty.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Tietääkö joku toimiko samsung smart TV ZTE MF 910 sovittimen. Internetiin ei pääse!
+1

Kommentoi tätä vastausta

mokkula56

Heips, mulla LG SMART TV ,ollu parivuotta. TOIMII mokkulan kautta.Näkyy
areenat,netflixit jne..Nettiselain kieltämättä joskus hitaanlainen.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Ostin Android-tv:n ja en muunlaista enään hankikaan! Toimii Youtubet, Watsonit, Areenat (siis oikea, ei pelkkä Beta versio), Katsomo ym. mitä vain Google Play kaupasta lataa... Paljon nopeampi kuin normi Smart-tv. Ei tarvi raapia päätä kyllästyneenä odotteluun. Puhehaku puhelimen toimiessa kaukosäätimenä.
Halpa Philips 40PFT5500 Android.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Vaivauduitko edes katsomaan sitä esittelyvideota.
Siinähän kerrotaan miten nettiin pääsee, joko piuhalla, tai langat-
tomasti. Ohjaaminen näkyi tapahtuvan kauko-ohjaimella.
0

Kommentoi tätä vastausta

Siis Curvy ihan oikeesti:mutta toi yhteysjuttu, eihän se nyt voi antennisignaalilla tulla.

Siis joko modeemista vedetään nettipiuha telkkariin ja netti toimii sitä kautta, tai sitten telkkarissa on wlan itsessään ja telkkari yhdistetään modeemiin langattomalla verkkoyhteydellä. En oo koskaan kuullu että mikään töllö toimis mokkulalla tai antennipiuhalla vaan modeemin kautta hoidetaan nettiyhteys.
0

Kommentoi tätä vastausta

Helppo juttu:) Minulla Panasonic Smart televisio,palasin tehdasasetuksiin, liitin television ja reitittimen RJ45 kytkentäkaapelilla ja automaattinen viritys päälle. Toimii loistavasti!
0

Kommentoi tätä vastausta

Niitä mini pc-koneita saa liitettäväksi kodin viihde keskuksiiin. Sellanen on ihan hyvä vaihto ehto kun-ei noi äly tee veet vielä oo nii hyvii että ne ite osais välttämättä toimia kunnolla tosin mieli piteitä on monia ja kaikille arvonsa mutta kyllä hän seon nyt niin ettei halpa älytelggari toimi niin hyvin kuin ulkoinen tietokone joka on hyvä en siis puhu huonoista vaikka onhan niilläkin oma kannattaja kuntan sa niistä siis ei sen enenpäää kunhan jotkut tykkää tuseerata kalliimmissa telkkari älyissä onkin jo sen verran potkua että jää nämä jämä mobiili wannabii pöytäkone uskotelmat vähemmälle matkalle pitkässä juoksussa kun ei veeärrän junatkaan puksuta kunnolla näitten pakkasten takia ens viikolla ois lämpimämpää jos sitten pääsis töihin ajallaan kävin eilen kuvaamassa hienon halo kuvion taivaalta ja se oli ihan kiva mutta ei ollu muistikorttia kamerassa jää nyt vuodenluontokuvapalkinto voittamatta se on hyvä se sillä rahaa täällä piisaa vaikka kelle laitoin jouluna keräyskassaankin viisi euroa ja ostin sillä kerjäläiselle lämpimän hampurilaisen kahvin pidin itse kun ei hampurilainen kelvannut jätin sen sitten poljettuna kerjäläisen eteen oli aika kiittämätön hunsvotti kun maksoin hampurilaisen kuitenkin työllä ansaitsemallani rahalla no ens vuonna laitan rahat raveihin ja elän ipitsalla kuin kroisos ja räin kattoon.
0

Kommentoi tätä vastausta

Curvy2, haloo! Tässä on jo monta kertaa sanottu että yhteys tulee langalla tai langattomasti. Itsellä piti ostaa erikseen "smart-tv telkkariin" wlan sovitin joka laitetaan telkkarin usb-liittimeen johon signaali tulee wlan-modeemista. Ei kyllä ole paljon tullut käytettyä alkuinnostuksen jälkeen, ainakin minulla on netissä surffailu aika kankeaa.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Tämä ei ole kyllä vastaus,vaan kysymys. Eli mulla samsungin smart tv. Kaikki toimii hyvin, mutta mikä selain siellä tv:ssa sitten on ja saako ladattua esim selaimen sinne. Ja miten sinne saa sovelluksia..
-1

Kommentoi tätä vastausta

Anteeksi, kai liikaa touhua/ tiedon etsimistä. Tiede-lehdessä oli tästä: osa meistä on pioneerejä, ennenkuin asia yleistyy käytännössä.
Tossa kommentissasi ei tosin ollut vastausta siihen, miten nettiyhteys saadaan toimimaan. Pakkohan sen on joko kaapelin tai mokkulan kautta saada????
-2

Kommentoi tätä vastausta

Telkkareihin laitetaan johto modeemista. Joissakin malleissa taitaa olla myös mahdollisuus langattomaan verkkoon (wlan).

Mokkulayhteyksista ei ole minulla tietoa toimiiko, vai ei. Kyllähän telkkareista USB-paikkojakin löytyy.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Tää nyt alkaa olla foorumin juttuja, mutta onko näissä smart-tv laitteissa sitten mokkula valmiina? Jos vaikka oliskin, niin onko se parhaan kentän antava heikoissa kenttäolosuhteissa, esim kesämökeillä.
-2

Kommentoi tätä vastausta

mitä ? mokkula päälle vaan ja siitä mokkulan koodi numero syötetään smart töllöön ja se on siinä toimii vaikka aika hidas selainhan niissä on siis töllöissä,,,parhaiten toimii,kun vetää hdmi johdon läppäristä töllöön ja sitä rataa,,,ei oo vaikee homma,,,
-2

Kommentoi tätä vastausta

Se selvis, mutta toi yhteysjuttu, eihän se nyt voi antennisignaalilla tulla. Täytyy taas itse testata ja kokeilla homma...
-8

Kommentoi tätä vastausta