Kysy
 • Sivusto jolta löytyy samojen näytönohjainmallien keskenäisiä vertailuja?

  Eli hakusessa olisi sivusto jolta löytyisi saman näytönohjainmallin (esim. Ati Radeon HD 5870) eri valmistajien versioiden välisiä vertailuja. Esimerkiksi kuinka Asuksen näytönohjain toimii MSI:tä vastaan (fps) eri peleissä, mitkä lämmöt ovat idlenä ja kuorman alla ja kaikkea siltä väliltä. Ei oikein tunnu löytyvän kun google sekoittaa nuo normaalit arviointisivustot mitkä listaavat tyyliin referenssikortin, oc-kortin ja normikortin joltain valmistajalta X eikä edes vilkaise toisten valmistajien kortteja.

  Noissa näytönohjaimissa voi olla samassa mallissa jopa yli sadan euron ero eri valmistajien välillä, joten ei oikein ole järkevää maksaa "huonommasta" kortista enempää (riippuen siitä mitä kortilta haluaa).

  EDIT: Näytönohjaimissa todellakin on eroja, kuten kortin sisäinen BIOS ja mahdolliset käyttäjän säädettävissä olevat ominaisuudet. Jäähdytyksessä on myös käytetty eri valmistajien välillä erilaisia ratkaisuja.

  esim. saman näytönohjaimen eri valmistajien eroavaisuuksista:
  link ]
  link ]

  ati geforce nvidia Näytönohjaimet radeon vertailu vertailusivusto Windows 7 Windows Vista

3 vastausta

 • Linkkaamasi kortit olivat saman valmistajan, eli Sapphiren? Oliko tarkoituskin? Sen verran voisin noista sanoa, että alemmassa linkissä oleva perustuu referenssi korttiin, eli siihen originaaliin ATI:n korttiin. Ja tuo toinen ilmeisesti sitten Sapphiren omaan suunnitteluun, ainakin tuuletuksen osalta. Ilmeisesti myös piirisarjassa voi olla joitain pieniä eroja, kuten muistien sijoittelu, tai valmistaja voi olla alkuperäiseen verrattuna eri. Jos kyseessä on OC (eli valmistajan, tässä tapauksessa Sapphire, kellotettu) malli niin suurella todennäköisyydellä myös piirisarjaa ollaan mahdollisesti hieman muutettu lähinnä komponenttien sijoittelun ja valmistajan suhteen.

  Speksit ovat yleensä lähes samat referenssi korttiin nähden, mutta jos osaset ollaan valittu esim käsin poimimalla ja täten ollaan saatu mahdollisimman laadukkaat komponentit valittua kortille ja täten kortin kellottaminen tehokkaammaksi on ollut mahdollista. Näin ollen myös kortin hinta saattaa nousta alkuperäistä korkeammaksi. Yleensä halvin on järkevin, mutta joissain tapauksissa kannattanee kiinnittää huomioon nimen omaan jäähdytykseen.

  Mutta mitä tulee itse kysymykseen, ei tuollaisia sivustoja taida pahemmin olla. Helpoiten selvinnee asiat siten että googlettaa kyseisen näytönohjain mallin (tässä tapauksessa vaikkapa nuo molemmat sapphiret) ja tarkastaa tiedot joltain sivustolta. Esim itse lueskelin arvosteluja viikon verran ensi alkuun omasta Palitin GeForcesta ja vertailin sen tehoja ja suorituskykyä muiden valmistajien kortteihin, tämän lisäksi lueskelin kortin jo omistavien kommentteja kortista. Tuolla kokonaisuudella sitten päädyin kortin hankkimaan.

  Eli, vielä ainakin tarvinnee harjoittaa tuota googlettamista enemmänkin. Yleensä sivustot saavat yksittäis kappaleita tietyiltä näytönohjain valmistajilta ja sitten se kortti mikä tulee tietenkin arvostellaan. Joissakin tapauksissa taas jokin kortti on jäänyt arvostelijalle ja sitten hän on saanut toisen saman tyyppisen kortin, jolloin niiden välille voi tehdä arvion.

  Tomss Hardware, Overclockers.uk, Overclockersclub.com, Guru3D.com ja Tweaktown.com ovat hyviä sivustoja ulkomaisista, ja Suomalaisista sitten Murobbs, Mato78.com ja Metku.net joista arvioita kannattaa lueskella. Ja mikäli mahdollista kannattaa ostettavasta tuotteesta koittaa saada luettua mahdollisimman monta arviota ja tehdä niistä sitten tarvittava yhteenveto.

  Sama juttu pätee myös mm.emolevyihin, coolereihin, kovalevyihin, muisteihin ja myös prosessoreihin. Prosessoreistakin on joissakin tapauksissa eri revisioita, esim nyt vaikka AMD Phenom II 965BE, josta on olemassa ainakin Rev2 ja Rev3. Joista Rev3 on yleisesti ottaen paremmilta saanneilta ja täten myös kellottunee Rev2:sta paremmin jos sitä ollaan hakemassa.

 • Lyhyt "Ei ole" olisi riittänyt.

  >90% offtopiccia.

 • Hyvä juttu että pienemmälläkin selostuksella olisi mennyt, mutta jos joku muukin miettii samaa kysymystä ja tälle jollekkin tulee siinä sivussa mieleen samasta aiheesta enempikin kysyttävää, niin mielestäni on ihan fiksua antaa aiheesta riittävä selon teko.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista