Kysy
 • SDXC muistikortti ja tiedostojen poistaminen

  Hei!

  Hommasin puhelimeeni (Nokia 8) uuden SDXC-muistikortin ( [ link ] )

  Siirsin kaikki entiseltä muistikortilta tälle nykyiselle ja haluan poistaa sieltä huonoja kuvia. Kun yritän poistaa huonoja kuvia tulee puhelimen ruudulle ikkuna: "Kohteita ei voi poistaa, Kuvilla ei ole oikeutta poistaa kohteita sd-kortiltasi. Jatka poistamista galleriassa." sen jälkeen painan avaa galleriassa. Seuraavaksi puhelin kysyy, millä sovelluksella haluat toiminnon tehdä. Vaihtoehtona on vain Google Files. Valitsen sen ja käyn valitsemassa uudestaan huonot kuvat, mutta puhelimeen tulee uudestaan ikkuna: "Kohteita ei voi poistaa, Kuvilla ei ole oikeutta poistaa kohteita sd-kortiltasi. Jatka poistamista galleriassa."

  Miten saan tuon lukituksen poistettua, jotta saan poistettua turhat tiedostot sd-kortilta?

  Android microsd Nokia puhelin SD-kortti SDXC

6 vastausta

 • Google kuvat on esiasennettu sovellus ja olen katsonut käyttöoikeudet. Ovat sillä luvalla, saavat muokata/poistaa tiedostoja.

  Ongelma Ratkaistu: Asensin erillisen File Manager ohjelman puhelimeen. ( https://play.google.com/store/apps/deta...sus.filemanager ) Tällä ohjelmalla se antaa poistaa tiedostoja, myös muistikortilta.

 • Onko Google kuvat esiasennettu sovellus, vai oletko asentanut sen itse jälkikäteen? Anyway, kyseessä on "käyttöoikeusongelma", jonka suhteen on väliä onko sovellus osa firmwarea vai ei. Erillinen muistikortti on käyttöoikeuksien suhteen vähän ongelmallinen (moni tavallinen ohjelma ei pysty kirjoittamaan kuin tiettyihin osiin korttia). Tämä kai siksi, kun mikään Googlen oma laite ei sellaista sisällä. "Tallennustila" käyttöoikeus liittyy alunperin pelkästään virtuaaliseen muistikorttiin, ei fyysiseen. Eri OEM:t sitten ovat patchanneet tuota kukin eri tavalla (eli esimerkiksi että tallennustila oikeus pätee myös ulkoiseen korttiin). Mutta esim Sampassa kuvat poistaa ihan nätisti myös ulkoiselta muistikortilta. Mutta muistan kyllä nähneeni jollain laitteella tuon saman varoituksen.

  Eli: Varmista että Sovellukset->Oikeudet kertoo että Kuvat sovelluksella on oikeus kirjoittaa tallennustilaan.

 • Seuraavan puhelimeni hommaan kyllä reippaasti isommalla muistilla. Nykypäivänä tuo 64 gt:kin täyttyy nopeasti, jos ottaa paljon kuvia ja asentaa puhelimeen erillaisia sovelluksia sekä pelejä lapsille :)

 • Kokeile alustaa kortti ensin puhelimella ja sitten vasta siirrät kuvat kortille.

 • Minäkin yhdyn samaan kuin tuo Anonyymi eli kortit ovat nykypäivänä täysin turhia! Aina saa säätää niiden kanssa!

 • Mihin puhelin tarvitsee vanhanaikaista korttia? Tuossakin mallissa huimat 64 gt muistia joten se ei koskaan lopu ellei käyttäjä ole tyhmä!

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista