Kysy

8 vastausta

 • Piratismi on rikos, mutta sen haitallisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Tuoteväärennökset ja kaupallinen piratismi ovat haitallisia, mutta tiedostojako on todistettu jo lisäävän myyntiä.

  Internetoperaattori on yhtä paljon vastuussa asiakkaiden toimista kuin autokauppias juoppokuskeista. Operaattorien pakottaminen rajoittamiseen ja sensurointiin on vain pelkkää kiusantekoa, eikä auta lopulta ketään. Tiettyjen liikennetapojen rajoittaminen vahingoittaa muitakin palveluilta kuin tiedostojen kopiointi. Esim. joidenkin pelien moninpeli on toteutettu samalla tekniikalla kuin torrent-liikenne.

  Miljoonakorvaukset Amerikan malliin ovat todellisia ylilyöntejä ja näyttävät enemmän ajavan asiakkaita levy-yhtiöitä vastaan. Ihmisten loppuelämän tuhoaminen muutaman tiedoston takia on aivan järjetöntä. Sakot tulisi suhteuttaa tehdyn rikoksen haitallisuuteen, eikä olla täysin yhtiöiden määräämiä. Moni levy-yhtiö ei vain osaa hyödyntää vielä uutta levitystekniikkaa ja pelkää muutosta.

  Se onko musiikin lataaminen väärin on jokaisen oma päätös. Kuitenkin pitää muistaa, että se joka sen kappaleen laittoi Youtubeen on jo rikkonut lakia laittamalla tekijänoikeuksin suojatun kappaleen julkiseen levitykseen ilman lupaa.

  Tässä voisin vielä lopussa sanoa toisenlaisen levy-yhtiön toimintamallin. Magnatunes, jonka mainosslogan on "We are not evil" antaa käyttäjien kuunnella levyt sivuillaan niin monta kertaa kuin haluaa täysilaatuisena kokonaan ennen ostamista.

 • > Missä määrin internetoperaattorit ovat vastuussa asiakkaistaan?

  Suomen lakihan tämän määrää, ellet tarkoita pelkkää moraalista puolta. Nykylain mukaan eivät ole vastuuussa, mutta kylläkin velvollisia auttamaan viranomaisia oikeuden päätöksellä.

  Jenkkien korvauksia ei kannata sotkea Suomen vastaaviin, siellä on ihan erilainen oikeusjörjestelmä.

  > Entä onko väärin ladata musaa, jota voi kuunnella vapaasti
  > esim. Youtubessa?

  Tässä asiassa maailma saattaa olla muuttumassa. Vanhan käsityksen ja nykyisen lain mukaan on, uusien tuulien mukaan välttämättä ei.

 • En ite oo puolesta enkä vastaan tätä lakia, mutta jotain muutosta tohon vois päättäjät miettiä..ja jos lataat suojattua materiaalia niin samallahan sinä sitä jaat, rikos se on, mutta tosiaan onko laki sitten oikeassa.

 • Kyllähän youtubesta on biisejä vedetty pois tekijänoikeusfirmojen pyynnöstä. Ei se youtube ole aina oikea paikka julkaista musiikkia :D
  Monesti kyllä on tullu nähtyä myös hiljennettyjä videoita, kun eivät ole laittaneet ääniraidan lähdettä videon tietoihin.

 • http://www.1songlyrics.com/l/lazytown/you-re-a-pirate.html tuli vaan mieleen, että mikä englannin kielen kielioppisääntö määrää sen että kohdassa "Weve got us a map, (a map!)" on us, eikö sen pitäisi olla our? Meillä on meidän kartta? Meillä on meitä kartta?

 • Tässä tulee hirmuinen rölli... no ei silti. Kyllä piratismi on ainakin lain mukaan rikos. Eri asia sitten, onko laki oikeassa.

 • Ei ole rikos ladata rapidshare-palveluista...

 • "Do what you want cause a pirate is free, you are a pirate!" http://sieni.us/?id=39 Sai alkunsa Lazytown lastenohjelmasta :-/

  Happycat on söpö <3

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista