Kysy
 • Sähköisku kotelosta?

  Eli saan pienen hankaussähkö tyylisen sähköiskun tietokoneen kotelosta kun kosken sitä. Jos kosken uudestaan heti perään en saa sähköiskua? Pc on kiinni maadoitetussa pistorasissa. Pitäisikö huolestua asiasta?

  kotelo pc sähköisku

9 vastausta

 • Maan potentiaalin tasaus puuttuu pistorasiasta tai ns. nollajohto on kierrätetty laittomasti maakontaktin kautta.

 • Ei ole mitään hätää. Jos keräät paljon potentiaalia itseesi mm. kuivalla ilmalla tai kävelemällä matolla tai tekemällä ihan mitä tahansa arkipäiväistä, niin potentiaalisi nousee korkeammaksi kuin maadoitetun koneen "nollapotentiaali". Koskiessasi konetta, potentiaalierot tasaantuvat ja saat tällin. Sitten olette taas jonkin aikaa samassa potentiaalissa koneen kanssa ja mitään ei tapahdu, kunnes taas keräät lisää potentiaalia ympäristöstä. Jos kone reboottaa/jumittuu tällistä, voi esim emolevyn maadoitus koneen koteloon olla pielessä.

 • Ei kirjoita kakkaa vaan asiaa. maadoitetusta ja maadoittamasta

 • Eli se on merkki että maadoitus toimii ja staattinen sähkö "tasaantuu" kotelon ja mun välillä?

 • Pitäisi huolestua. Ei niinkään koneen viallisuudesta vaan pistorasian. Tuollainen sähkö on normaalia maadoittamattomassa pistorasiassa mutta ei maadoitetussa. Todenäköisesti pistorasialtasi on maadoitus hukassa.

 • Eli samassa tilassa ei saa olla sekä maadoittamattomia että maadoitettuja pistorasioita ja niihin kytkettyjä laitteita. Maadoittamattomilla pistorasioilla varustettuun tilaan ei saa tuoda edes maadoittavaa jatkojohtoa, jos se on kytketty toisessa tilassa sijaitsevaan maadoitettuun pistorasiaan.
  Toisinsanoen kaikki huoneesesi pistorasiat jossa koneesi on pitäisi olla maadoitettua,johtuen siitä että lattiasi eriste estää maadoituksen,muovimatto,parketti jne.

 • Kone kytketty ilmeisesti tavalliseen pistorasiaan. Koitas kään-
  tää töpseliä eli vaihda napaisuus niin ei vaihe tunge enään run-
  koon.

 • Ei, jos et pidä lämpöpatterista kiinni yhtäaikaa, tai seiso vesilammikossa.

  Potentiaalintasaus googleen.

 • "Eli samassa tilassa ei saa olla sekä maadoittamattomia että maadoitettuja pistorasioita ja niihin kytkettyjä laitteita. Maadoittamattomilla pistorasioilla varustettuun tilaan ei saa tuoda edes maadoittavaa jatkojohtoa, jos se on kytketty toisessa tilassa sijaitsevaan maadoitettuun pistorasiaan.
  Toisinsanoen kaikki huoneesesi pistorasiat jossa koneesi on pitäisi olla maadoitettua,johtuen siitä että lattiasi eriste estää maadoituksen,muovimatto,parketti jne. " Oletko sähkäri? Paskaa kirjoitat!!!

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista