Kysy

4 vastausta

 • Niin no, kun hyvältä kuulostava on kovin laaja käsite ja riippuu paljon myös kuuntelijasta. B2031P:t kuulostavat kyllä hintaansa nähden hyviltä ja ovat varmastikin parempiääniset kuin esim. epämääräiset teatterisarjojen mukana tulevat kaiuttimet tai jopa monet hifi-kaiuttimina myytävät kaapit.

  Studiomonitorit voivat kuulostaa hyvältä kotonakin, esim. Genelecit kelpaavat jo melko monelle hifi-kuunteluunkin. Viime kädessä hyvyyden tietysti ratkaisee oma korva ja oma kuunteluhuone eikä kaiuttimien hyvä-äänisyyttä siksi oikein voi toiselle luvata. Thomann kyllä myöntää noille pitkän palautusoikeuden (postikulujen hinnalla), jos eivät miellytäkään.

  Hifi-kuuntelussa taajuuskorjaimella saa harvoin mitään hyvää aikaan. Pahimpia huoneresonansseja sillä ehkä voi pienentää.

  Pienemmpiä Behringereitä en osaa kommentoida.

 • Kun nyt asia otettiin puheeksi,kuinkahan mahtaa olla geneleceissä sekä behringereissä stereokuvan satuttaminen kohdalleen,olen käsittänyt että studiomonitorien ns "sweet spot" ei ole järin leveä.

  Se kiukuttaa kummasti jos ainut paikka missä kuulostaa hyvältä on täysin keskellä sohvaa ja metri sivulle muuttaa kuuntelukokemuksen aivan erilaiseksi....

 • Pienessä betoniseinäisessä huoneessa ainoa hyvältä kuulostava on kuulokkeet. Jotkut hifipellet lyö tuhansia euroja kaiutinkaapeleihin ja kuuntelutila kaikuu kuin peltihalli.

 • > Kun nyt asia otettiin puheeksi,kuinkahan mahtaa olla geneleceissä
  > sekä behringereissä stereokuvan satuttaminen kohdalleen,olen
  > käsittänyt että studiomonitorien ns "sweet spot" ei ole järin
  > leveä.

  Eipä se paras kuuntelukohta ole järin laaja monessa ns. hifi-kaiuttimessakaan. Diskanttielementti pyrkii olemaan hyvin suuntaava, tai sitten ääni helposti pilataan levittämällä kuuntelualuetta "väkisin". Ja mitä suuntaavampi kaiutin, sen vähemmän tulee ääntä pilaavia heijastuksia seinistä.

  > Pienessä betoniseinäisessä huoneessa ainoa hyvältä kuulostava
  > on kuulokkeet. Jotkut hifipellet lyö tuhansia euroja
  > kaiutinkaapeleihin ja kuuntelutila kaikuu kuin peltihalli.

  Ihan totta. Tosin suorakulmaisen huoneen pahimmat seisovat aallot on aika helppo laskea ja löytää, ja ne voi leikata pois joko sähköisellä korjaimella tai sopivasti viritetyllä resonaattorilla. Myös jälkikaiunta-aikaa voi akustoinnilla parantaa.

  Hyvin suuntaavat kaiuttimet, jotka eivät toista turhan matalalle voisivat sopia hyvin pieneen betinihuoneeseen ihan ilman korjailuakin.

  Mutta juuri mm. noista syistä kaiuttimia pitäisi aina päästä kokeilemaan juuri siinä omassa kuuntelutilassa ennen ostamista.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista