Kysy

3 vastausta

 • Tuolta ainakin löytyy ohjeet solujen laskemiseen ja määrittelemiseen http://office.microsoft.com/fi-fi/excel...P003056115.aspx

 • Suoraan ei onnistu, tarvitaan hieman lisäkommervenkkejä.

  Summan tai kappalemäärän syötön voisi tehdä kolmanteen paikkaan, josta kaksi automaattisesti päivittyvää kenttää käyvät itse onkimassa tarvittavan tiedon.

  Eli, kolmas taulukko (tai mikä tahansa muu tietojen syöttöpaikka) sisältää solut "kpl1" ja "summa1", näissä ei kaavoja.

  Ensimmäinen taulukko sisältää kentän "summa". Tässä kaava: JOS(summa1="";JOS(kpl1="";"";kpl1*<laskukaava jolla kappaleet konvertoidaan summaksi>);summa1)

  Toinen taulukko sisältää kentän "kpl". Tässä kaava: JOS(kpl1="";JOS(summa1="";"";summa1/<laskukaava jolla summa konvertoidaan kappaleiksi>);kpl1)

  Kappalemäärän tai summatiedon syöttö tapahtuu siis täysin eri paikkaan, ei alkuperäiseen kahteen taulukkoosi. Alkuperäisen Summa-taulukkosi Summa-solussa oleva kaava käy nuuskimassa löytyykö syöttöpaikasta Summa-solusta tietoa, jos ei löydy, se nuuskii josko viereisestä Kappale-solusta löytyy tietoa, jos ei löydy se palauttaa tyhjän arvon. Jos Kappale-solusta löytyy tietoa, se laskee kappalemäärän perusteella summa-arvon (muuta itse tähän haluamasi kaava, katso myös kenttäviittaukset kohdilleen). Jos Summa-solusta löytyy suoraan oikeaa tietoa, se käyttää sitä. Alkuperäisen Kpl-taulukkosi Kappale-kentän tieto saadaan samalla logiikalla kun Summan osalta. Oletan myös että osaat muokata näiden kaavojen soluviittaukset oikeaan muotoon, suoraan copypastena ei mene. Argumenttien järjestys kannattaa pitää samana jotta tulos on oikein.

 • kepan linkistä löytyy. Suotta peukuttaa alas, jos ei ymmärrä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista