Kysy
 • Puhelimen korjaus itse. Loput tiedot lisätiedossa

  Puhelin on nokia N8. Kerran kaatosateessa takin taskussa kastui, toimii vain pari sekunttia ja sen jälkeen sammuu itsekseen. Nokian logo kerkee tulla vähäksi aikaa ja sitten sammuu. Puhelimeen saa virran päälle vain laittamalla sen laturiin, kun virtanäppäin meni samassa sateessa rikki. Onko kellään tietoa mikä osa puhelimen sisältä olisi mennyt rikki? Puhelin on 3 vuotta vanha ja ajattelin korjata sen itse. Olen etsiskellyt piirilevyjä netistä, mutta osaako niistä nyt varmaksi mennä sanomaan. En kehtaa viedä sitä korjuutettavaksi, kun ei tule enää soittamiseen se puhelin. Windows phone ostettu tilalle.... Siinä yksi huono puoli. Olin ostanut tuon sportstracker sykevyön ja nyt lumiassa sitä mahdollisuutta ei olekkaan, että voisi yhdistää sen. Ei ketuta yhtään.... Elikkä vanha puhelin tulisi vain sportstrackerin käyttöön. ifixit sovellusta on katsellut :) pitäisi onnistua N8 aukaisu. Kiitos etukäteen vastauksista.

  ifixit korjaus Nokia nokia n8 piirilevy Tee-se-itse

4 vastausta

 • Puhelinkorjaukset edullisesti www.puhelinhuoltamo.com

 • Nokialaisia ei kannata korjata!!! Sitä tusinaroinaa saa melkein ilmaiseksi.

 • Ensinnäkin puhelimesi akku on hajonnut. Pelkästään sen vaihtamalla saat jo paljon eloa siihen. Virtanapista en sitten tiedä, mutta uskon että ei siinä mitään vikaa ole ja ongelma on vain akussa.

 • Melkein tekisi mieli neuvoa viemään puhelin huoltoon, jos ei tiedä mitä tekee niin voi saada aikaiseksi suurta vahinkoa (sähköisku, tulipalo, räjähdys...). Kuvaus ei oikein vakuuta osaamisesta, mutta omalla vastuulla. :)

  Koska puhelin on kastunut siitä voi olla rikki melkein mitä vain. Pelkästä kuvauksesta ei oikein voi päätellä mitään, näyttöpaneeli ja hyvällä tuurillä myös sen ohjainpiiri ovat varmaan ehjiä kun näyttöön tulee alkuanimaatio latauksen yhteydessä. Animaation jälkeen näytön kai pitäisikin mennä pimeäksi ja latauksen jatkua (näkyy pieni akun latautumis animaatio). Mikäli tuo animaatio akun latautuminen jatkuu niin voisi olettaa että myös akku on ehjä. Mikäli puhelin lämpeää latauksessa niin akku voi olla (yhä) oikosulussa. Jos jollain on ehjä N8 niin voisiko varmistaa tuon latausanimaation, lähteekö puhelin käyntiin vai lataako puhelin sammutettuna animaation kera?

  Käynnistysnapissa tuskin on ensisijaisesti vikaa, ehkä ennemmin akku tai emolevy menisi ensimmäisenä vaihtoon. Avaamalla selviäisi paremmin. Puhelin "lähtee käyntiin" laturissa siitä syystä että nykypuhelimissa on laturipiiri joka hoitaa puhelimen latauksen (animaation näyttäminen ruudulla ja akun varaustason tarkkailu jne.) kun puhelinta ladataan sen ollessa suljettu. Vähän samasta syystä monien Nokia puhelinten herätyskello toimii vaikka puhelin olisikin sammutettu.

  Jos saat jostain selvitettyä millä piirillä puhelimen vikavirtasuojaus / sulake sijaitsee (veikkaan emolevyä) niin se piiri voisi olla aika ensimmäisenä vaihdettavien listalla. Toisena (tai ensimmäisenä) vaihtaisin koko emolevyn ja kolmantena akun. Akun hintaa en löytänyt, mutta emolevy näytti maksavan 40eur paikkeilla.

  Jos löydät jostain kohtuu hintaisen näyttöviallisen N8:n niin siitä voisi saada halvalla varaosia. Ainakin Torissa vialliset puhelimet oli todella suolaisissa hinnoissa (n8 näyttölasi rikki ~50eur).

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista