Kysy
 • Pöytäkone jäätyillee, sammuu ja häröilee kaikkillla eri tavoilla. Mikä avuksi?

  Itse koottu 1.5 vuotta vanha pöytäkone on satunnaisesti jäätynyt jo pidemmän aikaa, eli kuva pysähtyy kokonaan ja edes num lockin valo ei toimi. Joskus jäätyi heti käynnistys ikkunassa, kerran ennen kuin windows oli edes ehtinyt käynnistyä. Ajoin memtest 86, irrottelin muisikampoja ja lopulta sain uudelleen asennettua Windows 7 kun olin vaihtanut näyttiksen edellis vuosituhantiseen. Joten epäilin näyttönohjain ongelmaa, mutta vuorokausi näyttiksen vaihtamisen jälkeen kone ryhtyi sammumaan itsestään kesken käytön, 1-10 minuutin välein, jonka jälkee käynnistyi taas itsestään. Parin tunnin jälkeen kone taas toimi normaalisti. Oli onko vika näyttiksessä, virtalähteessä, emossa vai jossain ihan muuallla?

  Ja nyt se sammuskelu alko uudestaan. Speedfan näyttää et lämmöt ois kuitenkin normaalit

  Tunnustelemalla huomas et osa emulevyn jäähdytyskomponenteista on aika kuumia vaikkei speedfan näyttänytkään lämmönnousua. Kumma homma, et nyt ryhty pottuileen, vaikka tuulettimet toimii ja on puhtaita

  kone ongelma pöytä Rauta tietokone

6 vastausta

 • kuten Curvy2 mainitsi virtalähteen, mutta sitä ennen kannattas tarkistaa konneen ja virtalähteestä pölyt jos se auttas ennen kuin alakaa vaihtaa.

  kokeile kans kädellä virtalähteen kylkee et miten lämmin on esim. jos oot emolevyn biossissa ja jos se sillon lämpenee virtalähteen kylestä liikaa, kun se normaalisti lämpenee vain hyvin vähän jos kuormitus kohallaan ja kunnossa.
  virtalähe kans lämpenee liikaa jos kotelon sisäiset laite määrä liika suuri maksimi kuormaa nähe(kokemusta on).

  samaten kans kannattas tarkistaa prossun ja siilen välista tahnat ja vaihtaa varmuuden vuoksi uuteen ennen virtalähteen vaihtoo.

  ilman kierto kans kannattas tarkistaa mimmonen on ja kokeilla käsi kopelolla kotelon etumaskin alalaidan ilmman otto aukon ilma virtaus kun kotelo on kiinni.

 • Viittais virtalähteeseen, vai oletko jo tarkistanut?

 • Samanlainen oli yksi vanha kone itselläni. Emon oli konkat oli syypää.

 • Kotelon tuuletus on OK, mut täytyy miettiä mistä sais 700W virtalähteen lainaks testausta vasrten

 • koodi47. jos yhen näyttiksen setuppi et tarvii kun 400 watin virttiksen siihe kokeiluun

 • Katsoppa sen kotelosi sisään, että kaikki hyrrät pyörivät (pysäytä sormella). Sitten voisit laittaa tänne, mitä siellä kopan sisällä on. Hyvä 400W riittää kaikkeen normaalikäytöön. Ja kopan sisältä varovasti kokeilemalla, onko siellä jossakin/jotain liian kuumaa = ei kestä sormet yli n.~70C.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista