Kysy
 • pohjavesivirtojen vaikutus uneen

  Eräs tuttuni väittää, että jos sattuu nukkumaan jonkun pohjavesi virran/joen päällä se vaikeuttasi unta ja aiheuttasi esim. pääkipuja? Miten ne vesivirrat maan alla ihmisiin vaikuttaa ja varsinkin nukkumiseen?? Googlettamalla ei löytynyt mtn...

7 vastausta

 • Kyseessä on ympäristöperäinen psykosomaattinen oireyhtymä (tai ympäristön somatisoitumisoireyhtymä), eli mitään todellista fysiologista syy-seuraus-suhdetta ei ole. Ihminen siis hakee stressistä jne. aiheutuville ongelmille selitystä ympäristöstä, vaikkei ympäristötekijöillä mitään merkitystä olisikaan. Kun ko. henkilö on muodostanut mielessään vahvan yhteyden ympäristötekijän ja oireidensa välille, voi tietoinen ympäristötekijälle altistuminen laukaista voimakkaan stressireaktion ja edelleen fyysisiä oireita. Sama mekanismi on pitkälti mm. sähköyliherkkyyden taustalla.

  Lääketieteellinen aikakauskirja kertoo seuraavasti: "Hillert ja Kolmodin-Hedman (1997) ovat todenneet sähköherkkyyspotilailla psykososiaalisia stressitekijöitä: työkuorman kasvua, uusia työjärjestelyjä, uusien työmenetelmien tai laitteiden nopeaa käyttöönottoa tai perheongelmia... Tällöin oireiden syy haetaan tiedostamatta ympäristötekijöistä, joita muut ovat epäilleet aiheuttajiksi, usein ympäristön kemiallisista, fysikaalisista tai ergonomisista tekijöistä."

  Ystäväsi ei kuitenkaan ole hullu (todennäköisesti, vaikka onhan sekin mahdollista). Hänellä vain on astetta vilkkaampi mielikuvitus, tai sitten hän vain yrittää huijata sinua hyvien naurujen toivossa...

 • ei ole mitään vaikutusta

 • HUUHAATA KUTEN JOULUPUKKI!

 • Älä nyt vain mene uskomaan tuota vastausta "vesisuonisäteilystä". Linkitetyllä sivustolla opetetaan säteilyn mittaamista puunoksan avulla.

  Virtaava vesi ei aiheuta mitään mystistä säteilykenttää, ei varsinkaan jos sen ja ihmisen välissä on roppakaupalla magneettikenttiä heikentävää maa-ainesta.

 • Porakaivovesi on syvältä, siispä porakaivovettä juomalla saat syvän unen.

 • Allergia on myös ihan huuhaata..

 • Googlettamalla löytyy seuraavaa:

  Vesisuoni - Wikipedia
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesisuoni

  Vesisuonisäteily
  http://www.maasateily.com/erilajeja.html

  Wikipedian artikkelissa todetaan:
  "Vesisuoni tarkoittaa kansanuskomusten mukaista maan alla kulkevaa pohjaveden väylää tai kanavaa, joka muistuttaa lähinnä maanalaista puroa. Todellisuudessa tällaiset väylät ovat harvinaisia."

  wikipedian mukaan siis vesisuonet ovat harvinaisia -mutta eivät mahdottomia-

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista