Paras internet selain?
-8
Yksinkertaisesti, mikä on paras selain?
*Muista myös perustella.*

9 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Totaalisen mahdoton vastata kysymykseesi objektiivisesti. Ihan sama jos kysyisit kuka on maailman kaunein nainen? Minun mielestäni se on tämä nykyinen vaimo, numero neljä, mutta uskallan väittää että vaikka hän minun silmissäni onkin erittäin kaunis, ei tuollainen viittäkymppiä lähestyvä nainen sitä kaikkien mielestä ole. Makuasia josta on turha kiistellä, ihan niinkuin sekin mikä on paras selain, tai paras virustorjunta, tai paras käyttöjärjestelmä.

Mutta jos omakohtaiseen kokemukseen perustuva, varsin subjektiivinen mielipide kelpaa, niin vastaukseni on Lunascape. Valitse välilehtikohtaisesti käytätkö Trident (IE), WebKit (mm. Safari ja Chrome) vai Gecko (mm. Firefox ja SeaMonkey) moottoria (rendering engine). Jos valitset esim. tämän sivun katsomiseen Tridentin moottorin, toimivat sivulla IE:n lisäpalikat, jos valitsest WebKitin, toimivat vastaavasti Chromen laajennukset. Kolme suosituinta selainmoottoria samassa selaimessa, kaikki vaikka samaan aikaan käytössä eri välilehdissä.

Kuvassa ( [ link ] ) viisi yleisintä Windows-selainta avoinna Windows 7 työpöydälläni, kaikissa viidessä selaimessa avoinna samat, identtiset viisi välilehteä. Eri selainten resurssien ja muistin käyttö kuvatussa tilanteessa:

- Chrome, versio 7.0.517.41: 7 prosessia, yhteensä n. 330 megaa
- Internet Explorer, versio 9.0.7390.16406 Beta, 5 prosessia, n. 180 megaa
- Opera, versio 10.63, 1 prosessi, n. 140 megaa
- Firefox, versio 3.6.12, 1 prosessi, n. 130 megaa
- Lunascape, versio 6.3.2, 1 prosessi, n. 80 megaa

(Testiä varten kone uudelleenkäynnistetty, heti käynnistyksen jälkeen mainitut viisi selainta käynnistetty ja niihin avattu samat viisi välilehteä.)

Täytyy lisäksi mainita että Lunascpape on ainoa käyttämäni selain joka ei ole koskaan kaatunut. Ei koskaan.

Lunascape: [ link ]

Larry
+7

Kommentoi tätä vastausta

No tost näkee et chromel o 2-6 prosessii enemmän.. Enemmän mt:tä vie ram-muistii mut nopea ja ei lagaa toisin kuin ennen käyttämäni ME ja FF...
0

Kommentoi tätä vastausta

Mis netscape?
0

Kommentoi tätä vastausta

opera! on paras ja tulee olee
-1

Kommentoi tätä vastausta

chrome on minun mielestä paras, koska se on nopein, mutta kuitenkin jos latailet paljon kamaa niin firefox on suositeltava, koska väitetään että firefoxilla vähiten latauksissa virheitä
-1

Kommentoi tätä vastausta

mikä on chrome
-1

Kommentoi tätä vastausta

Firefox on minun mielestä paras.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Google Chrome on paras, vaikka käyttääkin paljon Ram-muistia, se on nopein. Jos nykykoneissas on Ram-muistia 4-16Gb, ei se 330Mb ole paljoa. Ja uusimmassa versiossa sitä muistin käyttöä on rajoitettu.
-2

Kommentoi tätä vastausta

chrome on paras koska se ei lagita paljoo
-3

Kommentoi tätä vastausta