Kysy
 • Onko suomella todellista sodan uhkaa?

  Suomi nyt suunnittelee ostavansa uusia hävittäjiä.Miksi? Kuka tänne todennäköisesti hyökkäisi? Venäjä? Jos venäjä hyökkäisi kunnolla niin olisiko suomella oikeasti mitään vastusta venäjälle? Arvio hävittäjien hinnasta olisi 20% koko suomen budjetista. Onko järkeä vai ei?

7 vastausta

 • Suomella ei ole tällä hetkellä todellista sodan uhkaa. Venäjä on ainoa oikeasti mahdollinen uhka, mutta siellä on tärkeämpää tekemistä ja poliitikot vain vaahtoaa ja uhoaa omaa egoaan.

  Aseostoja on pakko tehdä uskottavan puolustuksen ylläpitämiseksi. Vaikka todellisuudessa Venäjä voisi halutessaan jyrätä Suomen yli, on silti pakko pitää sitä uskoa, että ainakin osa Iivanoista kuolee jos tänne tulee kokeilemaan.

  Aseosotoissa pitää muistaa myös se, että jos ne ostetaan suomalaisilta yhtiöiltä (esim. Patria), niin silloin se raha menee suomalaisille työntekijöille ja sitä kautta takaisin valtion kassaan.

 • Ei, kyllä sitä kalustoa voi aina uusia, vaikkei mitään sodan uhkaa olisikaan.

 • Nato aiheuttaa lisää konfliktia, sillä Venäjä ei pidä rajoillaan olevista Nato-valtioista. Nato aiheuttaa kustannuksia, mutta tuo pienen toivon auttavista joukoista.

  Todellisuus on kuitenkin se, että Yhdysvallat ei haluat erityisesti tuoda raskaita joukkoja Baltiaan ja pohjolaan, kuten tälläkin hetkellä näkee Viron tilanteessa.

 • Ei ole järkeä ei.

  "Rauhanliiton mukaan asevarusteluun käytettiin viime vuonna 1620 miljardia Yhdysvaltain dollaria, josta pelkästään Yhdysvaltojen varusteluun käyttämä summa oli 791 miljardia. Euroopassa summa oli 382 miljardia.

  –Samalla kun varustelumenot koko ajan maailmalla kasvavat, on kansainvälisellä yhteisöllä vaikeuksia saavuttaa asetettuja vuosituhattavoitteita, kuten kaikkein pahimman köyhyyden ja nälän postamista maailmasta. YK:n vuosituhattavoitteisiin kuuluva äärimmäisen köyhyyden ja nälänhädän poistaminen maksaisi 102 miljardia "

  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/117088...llaria-vuodessa

  Lisäksi kannattaa muistaa uutinen jossa kerrottiin että USAn armeija käyttää enemmän rahaa telttojensa ilmastointiin kuin mikä on koko NASAn vuosibudjetti

  http://www.talouselama.fi/uutiset/oho++...verran/a2032513

  Pelkkiä numeroita laskemalla ei asevarustelussa niin suomessa kuin missään maailmassa ole mitään järkeä. ja kun miettii mitä kaikkea voitaisiin saavuttaa sillä rahalla joka nyt käytetään pelkästään toisten ihmisten tappamiseen valmistautumiseen voi vain ihmetellä milloin ihminen järkiintyy

  Mutta asioilla on tietysti kääntöpuolensa. "Jos tahdot rauhaa, valmistaudu sotaan" Valitettavasti maailma nyt vain on tällainen.
  Mutta ehkä jonakin päivänä...
  "you can say ima dreamer but im not the only one"

 • Länsimaat antoivat ymmärtää että jos Ukraina luopuu neuostoliitolta perimistään ydinaseista, länsimaat takaavat vastavuoroisesti Ukrainan turvallisuuden. Ja kuinkas kävi?
  NATO ja sen viides artikla ei sido NATO maita antamaan sotilaallista tukea. Jokainen maa saa itse päättää miten se tukee hyökkäyksen kohteeksi joutunutta. "Apu" voi olla ihan vain poliittista painostusta. Eli kauppapakotteita, matkustuskieltoja. Juu tosi hyvin toimiikin kuten jokainen on huomannut.
  Mitä järkeä on sitten tuhlata rahaa puolustukseen kun lopulta se korkeintaan hidastaa valloittajaa? NATOon on helpompi päästä kun täyttää NATOn vaatimukset siitä että tietty osa BTKsta käytetään varustautumiseen.

 • Luovutaan varustelusta ja puolustusvoimista ja reservistä, niin ei ole sodan uhkaa enää.
  Tosin silloin valloittaja kävelee halutessaan maahan kenenkään estämättä ja toteaa sitten maan kuuluvan sille "historiallisten faktojen" perusteella.
  Sodan uhka on vähäinen juuri nyt. Mutta jos varustelu ja valmistautuminen aloitetaan sitten kun vihulainen marssii rajan yli, niin ollaan kyllä myöhässä.

 • Jos Suomi olisi Natossa, mitään pelkoa ei olisi..

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista